Не е необходимо да се връщаме много назад в миналото,

...
Не е необходимо да се връщаме много назад в миналото,
Коментари Харесай

Как технологиите промениха начина, по който гледаме телевизия

Не е належащо да се връщаме доста обратно в предишното, с цел да си спомним по какъв начин изглеждаше малкия екран при започване на хилядолетието. Въпреки напредъка на технологиите, дълго време зрителските ни привички съвсем не се променяха. Днес обаче, нещата не стоят по същия метод. Изминаха дните, в които бързахме да се приберем и да застанем пред тв приемника в несъмнено време, с цел да гледаме обичаното си шоу. Сега телевизионното съдържаниее на наше разположение в комфортно за нас време, използваме VOD функционалности на интерактивни платформи и следим филми и излъчвания на разнообразни устройства.

Интерактивна телевизия

Първоначално малкия екран не е основана, с цел да бъде интерактивна. Десетилетия наредводещите от екрана ни говореха, а ние седяхме и слушахме...докато не се появиха обществените мрежи. Те предоставиха на зрителитевъзможността да се свързват между тях и да разискват предаванията в действително време. Това събитие е познато като „ втори екран”, а за по-младите, ангажирането с такъв-смартфон, таблет, преносим компютър -докато гледат телевизия, е на практика нещо естествено.Популярни сериалии предаванията, предавани онлайн трансферираха връзката със феновете напълно в обществените мрежи, където споделят с тях извънредно и интерактивно наличие. Публиката към този момент е част от режисьорския екип и не рядко мнението на правилните феновеводи до промени в сюжета, промяна на актьорския състав и даже снимане на нови сезони на продукции, които кинокритиците са считали за обречени на неуспех.

Телевизия без ограничавания

Вече няма потребност да се съобразяваме с телевизионната стратегия и времето на лъчение на другите филми и излъчвания. Дигитализацията и развиването на технологиите ни разрешават сами да направляваме къде, по кое време и от какво устройство да гледаме телевизия. Благодарение на стрийминг услугите и портативните устройства като преносими компютри, таблети и смарт телефони, е допустимо да гледаме всяко телевизионно шоу, излъчено в ефира, в комфортно за нас време.

Новините от ново потомство

Това десетилетие донесе толкоз доста софтуерни промени, че е мъчно да се дефинира дали една новинарска емисия дава отговор изцяло на потребностите на феновете. Всеки един от нас има толкоз доста благоприятни условия и източници на информация, че гледането на вечерната емисия вести към този момент е табиет, присъщ главно за по-възрастното потомство. Именно по тази причина самите малките екрани трансформират своите цели исе стремят да доставят информация посредством различни канали и платформи. Собствените им уеб страници и профилив обществените мрежи се трансфораха въвважните канали на малките екрани за постигане до евентуални фенове.

Иновативни услуги и артикули

Безспорно всички тези фактори са мотор за софтуерните компании за създаването на новаторски артикули в областта на малкия екран и домашното кино. Появяват се многонови артикули и услуги, които да дават отговор на актуалните потребителски претенции. От скоро на българския пазар навлезе нова интерактивна телевизионна платформа - А1 Xplore TV, която предлага всички нужни улеснения на модерния фен. Платформата има освен user friendly интуитивно меню и търсачка, която разрешава търсене на наличие по имена на артисти, да вземем за пример, само че и разполага с функционалности като VOD за предаваните по малкия екран излъчвания, виртуална видеотека с хитови филми от огромния екран и първите за България канали с 4К Ultra HD качество.

Говорейки за отговаряне на навиците на актуалния консуматор, от платформата са планували и опцията за гледане на телевизионно наличие от мобилни устройства и компютър. За задачата е създадено мобилно приложение А1 Xplore TV GO, както и уебверсия.Допълнително улеснение е, че платформата се синхронизира сред обособените устройства и в случай че потребителят е пуснал обичания си сериал на тв приемника преди да тръгне на работа, само че не е съумял да догледа епизода, той умерено може да продължи гледането на своя смарт телефон от момента, в който тв приемника е изключил тв приемника, и всичко това, до момента в който пътува с градския превоз да вземем за пример.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР