Не е мотивирано искането за увеличаване цените от страна на

...
Не е мотивирано искането за увеличаване цените от страна на
Коментари Харесай

Омбудсманът за топлофикациите: Хората са ощетени

" Не е стимулирано настояването за увеличение цените от страна на топлофикационните сдружения, няма връзка сред качеството на доставяната услуга и цената. КЕВР не могат да предвиждат тъкмо, за миналата година има надплатени 29 милиона от клиенти, това е доказателство за неточността на прогнозите ", зяви в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз омбудсманът доцент Диана Ковачева.

Според нея хората са ощетени поради неналичието на баланс сред ползите на топлофикационните сдружения и потребителите, нещо което се изисква от закона.

" Ако регулаторът не се подчинява на закона, по какъв начин извършва отговорностите си? КЕВР би трябвало да а е самостоятелен. Чак през 2027 година се чака хората да си заплащат действителното ползване, до момента се заплаща по планирани цени. Топлофикация-София би трябвало да направи по този начин фактурите, че да са разбираеми от клиентите, това е наложително по целия свят, по този начин би трябвало да е и тук ", безапелационен е омбудсманът.

Доц. Ковачева въпреки всичко акцентира, че е съумяла да накара Топлофикация-София да дава фактури, а не извлечения. За нея цената на тока също не е стимулирана, а има доста тъжби за токови удари, качеството на подаваната електрическа енергия не се усъвършенства, а би трябвало да има връзка сред качество и цената на токата.

Омбудсманът осведоми, че към този момент пациентите ще получават текстово известие от Здравната каса за прекъсната процедура на персонален доктор, с цел да могат да реагират в точния момент и да си потърсят нов. Тя сподели това по отношение на честите случаи, когато пациенти ненадейно остават без персонален доктор, без да подозират за това.

По различен проблем Диана Ковачева сподели, че има тъжби от родители и учители за неразбираеми критерии за безплатното летуване на децата.

" Родителите желаят да взимат присъединяване в разработване на критериите, да има бистрота и за туроператорските компании ", добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР