Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия

...
Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия
Коментари Харесай

Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок

Не е ли това провал за политическия план на някогашния основен прокурор, с който ще нападна парламента 

Бившият основен прокурор Иван Гешев разгласи от Бургас старт на политическия си план, с който счита да нападна Народното събрание на идните избори, само че съвсем незабавно по-късно рейтингът му тук висна на косъм след изявленията в медиите.

В понеделник той застана пред публицистите с най-доверения си човек от региона  – Тихомир Атанасов, който се показа като влиятелен предприемач, началник на крупна компания със забележителна история.

Всъщност за познавачите на политическите процеси в района не е загадка, че тъкмо Тихомир Атанасов ще стане водач на новата партия в Бургаско, защото ексглавният прокурор му гостува персонално през декември м.г.за спортна церемония вечер в Културния дом на нефтохимика.

В понеделник двамата официализираха политическото си партньорството, като по време на брифинга в залата на Българска телеграфна агенция Тихомир Атанасов раздаде персонални визитки на публицистите. Въпросните визитки обаче отприщиха цялостен скандал, тъй като той черно на бяло се е вписал като президент на една от най-старите компании в България - 120-годишната „ Хемусмарк “, посочен на първокласното картонче е персоналният му мобилен телефон, както и седалището на сдружението на ул. “Янко Комитов “ в Бургас.

Ето какво съобщи обаче притежателят на „ Хемусмарк Про “ АД Владимир Стоянов:

" В качеството ми на мажоритарен акционер и представляващ „ Хемусмарк Про “ АД (бивше название „ Кох-и-ноор Хемусмарк “АД – правоприемник на цех „ Хемус “, 

чийто изпълнителен шеф бях от 2001 год. ), ви осведомявам, че господин Тихомир Атанасов, взел присъединяване в извършена в понеделник (25.03.2024 година ) и проведена от Платформа Граждански блок и някогашния Главен прокурор Иван Гешев в пресклуба на БТА-Бургас, ул. „ Митрополит Симеон “ 14, среща с жители и локални начинания в Бургас,  не е зает по никакъв метод и няма връзка с горепосоченото сдружение, още по-малко заема длъжността „ Изпълнителен шеф “ или „ Президент “, както е записано на раздавани от него по време на срещата визитни картички. 

На визитките непозволено са посочени уебсайт, е-мейл за контакт, адреса на ръководство на сдружението (гр.Бургас, ул. “Янко Комитов № 30), от които би могло да се направи връзка, каквато не съществува.

Използвам опцията да се разгранича и от бъдещи дейности на господин Атанасов, не искам името ми или името на представляваното от мен сдружение да бъдат свързвани по какъвто и да било метод с политическите или цивилен начинания и дейности на господин Тихомир Атанасов, като предизвестявам, че ще диря правосъдна отговорност, в случай че с думите или делата си накърни положителното име и имиджа на представляваното от мен и добре познато, както в България, по този начин и в чужбина комерсиално сдружение ". 

„ Това са остарели визитки. Такива са останали в мен, почтено казано даже не съм забелязал. Доколкото си припомням дадох две визитки на публицисти след края на конференцията, тъй като желаеха мои координати. С Владимир Стоянов съм някогашен съучастник, до неотдавна имах 33 % от тази компании. Не знам за какво се търси проблем, аз не съм споменавал „ Хемус “. Опитвам се да се свържа с него, само че не ми подвига, с цел да изясня това неразбирателство “, сподели Тихомир Атанасов пред Флагман.бг.

Той е прочут на локалната общност като някогашен деятел на ПП„ България без цензура “ на ексжурналиста Николай Бареков. През 2014 година бе зам.-председател на общинската конструкция на Бареков, а след това стана и консултант към парламентарната комисия по Европейски въпроси в 43-ото Народно заседание от квотата на ББЦ. През 2015 година Тихомир Атанасов бе претендент за общински консултант от Групово дело СИЛА.

Справка в Търговския указател демонстрира, че е едноличен шеф и притежател на четири сдружения – „ Сила груп холдинг “ ЕООД, „ Екометал холдинг “ ЕООД, „ Екочистота Бургас “ ЕООД и „ Принсхорн “ ЕООД.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР