Не е изненадващо, че в една монархия на повече от

...
Не е изненадващо, че в една монархия на повече от
Коментари Харесай

Кои са най-скъпоценните бижута на Кралицата

Не е изненадващо, че в една монархия на повече от 1200 години кралица Елизабет е наследила някои изключителни и бижута. Някои от съкровищата й са направени особено за нея, други са предадени от дълъг жанр английски монарси или са й подарени. Надникнете в неповторимата кутия с бижута на Нейно кралско височество.

На 1 януари 1967 година кралицата носи императорската държавна корона дружно с диамантената огърлица, която е носела при коронацията си. Короната е направена за коронацията на крал Джордж VI през 1937 година и е украсена с 2868 диаманта в сребърни обкови, най-вече с солидна, розова и брилянтна полировка, и цветни камъни в златни обкови, в това число 17 сапфира, 11 изумруда и 269 перли.



Бирмански рубини

На кралската галавечер в Ковънт Гардън на 30 май 1977 година кралицата поставя диадема, направена от рубини, подарена ѝ от бирманския народ за коронацията ѝ.



Тиара на Великата херцогиня на Владимир от Русия

Диамантената и перлена тиара, носена на 22 май 1978 година, е известна като тиара на великата княгиня на Русия Владимир, а подобаващите огърлица и обеци в началото са подарък на кралица Виктория. Придружаващата го брошка - панделка от диаманти с перлена капка - е подарена на кралица Мария в деня на сватбата ѝ.



Японският перлен чокър

Този перлен чокър с четири влакна и диамантена висулка е поръчан за кралицата от японското държавно управление при започване на 80-те години; тук тя го носи на 16 ноември 1983 година Виждали сме го и върху херцогинята на Кеймбридж.



Корона Аметист Suite of Jewels

Поразителният аметистов комплект на кралицата, който включва диамантена брошка, колие и обеци, е прочут като "Crown Amethyst Suite of Jewels " и в началото е принадлежал на майката на кралица Виктория. Елизабет го носи тук на 26 март 1985 година



създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР