Не е изненадващо, че безбройните часове, прекарани в Интернет пространството,

...
Не е изненадващо, че безбройните часове, прекарани в Интернет пространството,
Коментари Харесай

Какви са ползите и вредите от социалните мрежи в наши дни?



Не е изненадващо, че безбройните часове, прекарани в Интернет пространството, ще повлияе на нашето тяло и разум. Това въздействие не е безусловно негативно, само че има и отрицателна страна. Ще разгледаме всички явни преимущества и дефекти на обществените мрежи.



Те осветяват самотата ви- в случай че не сте „ Наблюдател “
В едно изследване, оповестено в списание Social Influence , участниците се разделят на 2 групи: едните да споделят във Фейсбук, както нормално, а другите да са „ Наблюдатели “, т.е. пасивни наблюдаващи, които преглеждат страниците и полемиките, без да вземат участие в тях. Този опит сподели, че след 48 часа на такова „ безмълвие “, потребителите означават появяването на възприятие на самотност и ниско самочувствие.



Аналогично, изследване на университета Карнеги Мелън откри, че хората, които са употребявали всички средства за връзка във Фейсбук, в това число писане на лични изявления, мнения на фотоси на познати и другари, е по-малко вероятно да страдат от възприятие на самотност.



Социалните мрежи могат да ви спасят при неотложност
Когато вашият район е заплашен от рисково естествено събитие, връзката във Фейсбук и Twitter може да ви бъде от огромна изгода. Този факт се потвърждава от изследване, извършено в Медицинския университет във Виена, който проучва десетки торнада, минали през югоизточната част на Съединени американски щати.





Интернет пространството може да провокира злоба
Всеки един от нас е изпитвал най-малко капка злоба, когато гледаме фотоси на другари от тропически пътувания, споделени във Фейсбук или Instagram. Но не се тормозете, не сте единствените. Немски учени дефинират името на това явление- „ спиралата на самореклама и злоба “

Те могат да повлияят на възприемането за личното ви тяло
Стоенето във Фейсбук може да не окаже най-хубав резултат върху доверието в личната ви прелест. Учените от университета в Охайо откриха, че колкото повече време дамите прекарват в обществените мрежи, толкоз са по-критични към личното си тяло и по-често се съпоставят с техните другари.



Те могат да ви оказват помощ да спрете пушенето.

Отказването от тютюнопушенето може да бъде мъчно начинание, което изисква голяма поддръжка от околните. Социалните мрежи могат да запълнят изчезналата мотивация за тези, които решат да се разделят с този неприятен табиет.

Те могат да оказват помощ при идентифицирането на болест

Когато една майка от Тенеси качи фотография на щерка си Райли във Фейсбук, двама от нейните другари бързо й оповестиха, че очите на едното момиче са доста по-жълти от другото. След като се обърна към педиатър и офталмолог, Райли е диагностицирана с заболяването на Коутс, болест, която може да докара до увреждане на зрението и даже до слепота. Благодарение на приятелите си във Фейсбук, заболяването на Райли бе видяна рано и зрението й бе избавено.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР