Не е изненада, че упражненията са едно от първите неща,

...
Не е изненада, че упражненията са едно от първите неща,
Коментари Харесай

Помагат ли упражненията за отслабване

Не е изненада, че упражненията са едно от първите неща, към които хората се обръщат, когато решат, че е време да отслабнат.

С подготвеност се записваме на фитнеса и излизаме на спомагателни разходки с кучето, вярвайки, че просто като вкараме повече придвижване, цифрата на кантара ще падне.

Много от нас обаче се обезсърчават, когато месеци по-късно няма смяна. И тогава се появява въпросът: упражненията оказват помощ ли за намаляване или всичко е просто въпрос на диета?

Както всички неща, свързани със загуба на тегло, късият отговор е: нещата са комплицирани.

 Annie Thorisdottir Pushing the Sled in 2011 (cropped)

Има доста изследвания през последните 70 години, които изследват ролята на упражненията в ръководството на тежестта. Последните проучвания по тематиката демонстрират най-вече, че упражненията сами по себе си имат минимално влияние върху загубата на тегло.

Сред тях е едно мета изследване, което преглежда всички съответни изследвания в региона и открива, че тези, които са употребявали единствено извършения, са изгубили минимално тегло спрямо тези, които са правили извършения и също по този начин са.

Проучване от 2018 година открива, че забележителна загуба на тегло е малко евентуална, когато участниците следват единствено минималните управителни инструкции за физическа интензивност: 150 минути умерена или 75 минути интензивна физическа интензивност всяка седмица. Общият размер на упражненията би трябвало да бъде доста над минималните равнища, с цел да се реализира забележителна загуба на тегло без диета: към 60 минути умерена интензивност дневно.

Но преди да изхвърлим картата за фитнеса, би трябвало да вземем поради забележителния брой проучвания, които удостоверяват, че е жизненоважно да се съсредоточим върху упражненията като част от всяка стратегия за намаляване.

 USMC-Rich Froning Jr

Упражненията ще подобрят тонуса ни и ще предотврати намаляването на мускулната маса. Скоростта на метаболизма ни – какъв брой сила изгаряме неподвижен – се дефинира от това какъв брой мускули и мазнини имаме, а мускулите са по-метаболитно дейни от мазнините, което значи, че изгарят повече килоджаули.

Ако разчитаме единствено на диета за намаляване, това ще понижи мускулите ни дружно с телесните мазнини, което ще забави метаболизма ни. Затова е от значително значение да се уверите, че сте присъединили задоволително и подобаващи извършения в проекта си за намаляване, с цел да запазите запасите си от мускулна маса.

Включването на тренировки съответно за създаване на мощ също е значимо. Това не значи, че би трябвало да сте във фитнеса всеки ден. Само два дни в седмицата и в уюта на личния ви дом може да е изцяло задоволително.

Изследванията удостоверяват, че тренировките с умерено натоварване (3 сета по 10 повторения всеки за 8 упражнения) са също толкоз ефикасни, колкото тренировките с огромен размер (5 сета по 10 повторения за 8 упражнения) за поддържане на чиста маса и мускули, когато спазвате диета с умерено ограничение на калориите.

Проучванията също по този начин демонстрират, че физическата интензивност и упражненията имат забележителен резултат за попречване на повторното качване на тежестта след намаляване. Едно по-дългосрочно изследване открива, че тези, които не престават с упражненията (изразходват повече от 10 500 килоджаула или 2500 калории всяка седмица, да вземем за пример посредством вървене по 75 минути на ден), съумяват да поддържат доста по-голяма част от изгубеното тегло от участниците, които се упражняват по-малко.

 Amanda Françozo At The Runner Sports-5

Още преди да започнете да виждате на кантара резултатите от упражненията, съвсем обезпечено ще изпитате многото изгоди за физическото и психическото здраве, които идват с физическата интензивност.

Дори ниските равнища на извършения понижават възможностите за развиване на болести на сърдечната система и диабет вид 2. Изследванията демонстрират, че упражненията са също толкоз значими, колкото загубата на тегло за възстановяване на здравето, защото множеството рискови маркери за диабет и сърдечни проблеми, свързани със затлъстяването, могат да бъдат усъвършенствани с извършения, даже и да не отслабнете.

Физически деен човек със затлъстяване може да се смята за метаболитно здрав, в случай че поддържа положително кръвно налягане, равнища на холестерол и инсулин. Има положителни доказателства, които демонстрират, че рискът от ранна гибел, обвързван със затлъстяването, е значително понижен или даже отстранен с умерени до високи равнища на физически тонус.

Наред с подобряването на здравето, постоянните извършения имат и други изгоди, като възстановяване на силата и подвижността. Те също по този начин понижава равнищата на стрес и даже ниските равнища на интензивност ще доведат до понижаване признаците на меланхолия, по-добър сън и ще подобрят настроението.

Това от своя страна ще ви помогне да спазвате диетата си по-добре, като положителното въодушевление оказва помощ за избора на по-здравословни храни.

Упражненията ще ви оказват помощ да отслабнете и ще ви попречат да напълнеете още веднъж – просто няма да са ви задоволителни за отслабването; те играят основна роля дружно с диетата и положителният сън.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР