Не е изключено цената на златото да достигне нивото от

...
Не е изключено цената на златото да достигне нивото от
Коментари Харесай

Не е изключено цената на златото да достигне и 1600 долара за унция


Не е изключено цената на златото да доближи равнището от 1600 $ за унция през идващите 12 месеца, само че при най-оптимистичен сюжет, считат анализаторите от Citigroup. За реализирането на подобен сюжет обаче е належащо осъществяване на редица условия, в частност понижаване на лихвените равнища в Съединени американски щати до нула. Това може да стане, в случай че базовата рента на Федералния запас е равна на нула и в случай че Федералния запас търси други способи за спомагателна поддръжка на стопанската система, да вземем за пример връщане към програмата за покупка на активи, означават анализаторите от Citigroup.

В последно време Федералният запас дава сигнали за готовността да понижи лихвата, само че за понижението й до нула въобще не става въпрос. Председателят на Федералната аварийна банка от Минеаполис в петък съобщи, че е призовал за понижението на лихвата с 0,5 процентни пункта на последното съвещание, а сътрудника му от Сент Луис е дал своя вот за понижението и с 0,25 п.п.

Както е известно, Федералният запас на съвещанието си на 18-19 юни резервира главната рента по federal funds rate в диапазона от 2,25-2,50% годишно.

Според известията, цената на златото с незабавна доставка по време на азиатската търговия в петък е достигнала до 1411,63 $ за унция за пръв път от септември 2013 година, надхвърляйки равнището от 1400 $ за унция.

Ръстът на цената на благородните метали и другите защитни активи се дължи на ескалацията на напрежението в Близкия Изток, след свалянето от Иран на американски безпилотен аероплан, след нарушение на въздушната пространство над Иран. От Министерство на защитата на Съединени американски щати потвърдиха информацията, само че обявиха, че той е бил свален в интернационалното въздушно пространство над Ормузкия проток.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР