Не е изключено съвсем скоро Шотландия да се превърне в

...
Не е изключено съвсем скоро Шотландия да се превърне в
Коментари Харесай

Шотландия обмисля да забрани на родителите да удрят децата си

Не е изключено напълно скоро Шотландия да се трансформира в първата страна от Обединеното кралство, която да инкриминализира родителите, които протягат ръка на децата си.

Депутатите се готвят да гласоподават закон, съгласно който децата биха получили същата отбрана от страната, която имат и по-възрастните при нахлуване. Според в този момент настоящото законодателство в Шотландия родители и детегледачи имат правото да протягат ръка на деца, само че при избрани условия и "правдиви доводи ". Изключение вършат детските градини и учебни заведения, където посягането против хлапак е безусловно неразрешено и се третира като престъпно действие.

Гласуването следва през днешния ден на второ четене, като на първо към този момент мина с 80 гласа "за " и 29 "против " в 129-местния парламент.

,,Физическото принуждение няма място в 21-ви век в днешна Шотландия. Ето за какво през днешния ден пред нас стои опцията да покажем храброст и да защитим децата на Шотландия'', съобщи депутатът и някогашен полицейски чиновник Джон Фини, представен от Скай нюз.

Мнозинството от родители в страната са срещу тази възбрана и обмислят митинги при положение, че законът бъде признат и влезе в действие. Според тях сходно мярка би нанесла повече щета, в сравнение с изгода и сигурно би нараснала работата на полицията и обществените служащи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР