Не е изключено различните предпазни мерки срещу COVID-19, установени през

...
Не е изключено различните предпазни мерки срещу COVID-19, установени през
Коментари Харесай

Мерките срещу COVID-19 може да са спомогнали за унищожаването на два щама на грипа

Не е изключено другите защитни ограничения против COVID-19, открити през последната година и няколко месеца (включително носенето на маски, спазването на отдалеченост, общественото уединяване и по-качественото миене на ръце) да са съдействали за отстраняването на два варианта на грипа от човешкото население.

По-рано бе обявено, че по време на пандемията от COVID-19 е регистриран внезапен спад на случаите на грип. Първоначалните калкулации демонстрират, че на процедура не е имало грипен сезон в интервала 2020-2021. Много други заразни инфекции също са намалели доста. Сега пък излиза наяве, че няколко варианта на грипа не са били засичани от откривателите през последната година. Това демонстрира, че те най-вероятно са изчезнали и към този момент не се срещат измежду човешкото население, написа STAT.

Според STAT един от подтиповете на H3NW, както и B/Yamagata, който е част от фамилията на грипните вируси B, не са добавяни към интернационалните бази данни, употребявани за следене на еволюцията на грипния вирус от март 2020-та. Това би могло да значи, че затрупаните с работа здравни системи може да не са съумели да засекат вариантите заради неналичието на задоволително проби. Или пък ще вариантите към този момент не циркулират измежду човешкото население поради огромните ограничения за ограничаване на разпространяването на COVID-19.

“Мисля, че има значителен късмет той да е липсващ. Светът обаче е огромно място – споделя изчислителният биолог Тревър Бедфорд от раковия проучвателен център „ Фред Хътчинсън “ в Сиатъл по отношение на подтипа H3NW пред STAT. – Общо циркулираха пет или шест подтипа [на H3N2], а в този момент през тези ограничения са се прокраднали два или три. “

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР