Не е изключено Кристиян Бойков да стане свидетел на обвинението

...
Не е изключено Кристиян Бойков да стане свидетел на обвинението
Коментари Харесай

Кристиян Бойков може да стане свидетел на обвинението

Не е изключено Кристиян Бойков да стане очевидец на обвиняването на избран стадий от досъдебното произвеждане, счита шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Защитата на Бойков обаче твърди, че 20-годишният компютърен експерт може да свидетелства единствено като специалист.

„ Аз не знам той да знае за осъществено от работодателите му закононарушение. Той, с цел да стане очевидец, би трябвало да каже нещо, което да правилно, нали разбирате. Той не може да отиде и да каже някакви неща единствено, тъй като те са преференциални за разследването”, съобщи юристът на Кристиян Бойков Любен Казанлиев.
Спецпрокурор: „ ТАД Груп ” са избирали от кои компании да крадат данни, пратили са на „ Биволъ ” масива на Национална агенция за приходите Атака против властта и управническата настройка видяха от държавното обвиняване в хакерската атака против данъчните
Адвокатът се усъмни и в оповестените от прокуратурата доказателства.

„ От офиса на „ ТАД груп” бяха конфискувани компютри. Но по-късно, когато е конфискуван софтуерът от тези компютри, ние не сме викани. Ние не знаем дали те са намерили нещо или са сложили нещо, няма по какъв начин да го знаем”, добави Казанлиев.

Разследващите обаче настояват, че са разкрили следи, които водят от компютъра на Бойков до системата на Национална агенция за приходите.

„ Някои хора си мислеха, че са набутали прокуратурата и ГДБОП в ъгъла и са ги хванали в ъгъла? Според мен са ги хванали за... шлифера. Ето това се случи”, сподели Спиридонов.

От прокуратурата също настояват, че са разгласили единствено дребна част от събраните досега данни.
Безпрецедентен ход: Разкриха доказателства против хакерите, атакували Национална агенция за приходите Спецпрокуратурата разгласява записи от видеокамери от офиса на „ ТАД груп ”
Нови разкрития по аферата с източените данни на над 5 милиона българи направи тази заран по bTV Ивайло Спиридонов. Известен е поръчителят на хакерската офанзива против данъчните.

Схемата на хакерската офанзива е разкрита с помощта на камерите в офиса на „ ТАД груп”.

„ Тези лица са образец за това по какъв начин може да станеш жертва на личната си охранителна система... може ли да правиш закононарушение пред камери и записване на звукови файлове”, разяснява Спиридонов.
Директорът на ГДБОП: Открихме останалите файлове от Национална агенция за приходите на компютъра на Кристиян Бойков Мотивът за хакването ще бъде оголен в съда, съобщи гл. комисар Ивайло Спиридонов
Именно от записите на камерите са взети и паролите от компютъра на Бойков.

„ Има пикантни неща там, дори се разискват публицисти от bTV, в смисъл че „ ТАД груп” не са удовлетворени от метода, по който са отразени в медиите”, добави той.

Спиридонов не изключва вид Бойков да стане очевидец на обвиняването, само че при избран стадий на досъдебното произвеждане. Според отбраната обаче това е невероятно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР