Не е изключена възможността за предсрочни парламентарни избори, коментират по

...
Не е изключена възможността за предсрочни парламентарни избори, коментират по
Коментари Харесай

Анализатори не изключват възможността за нови избори

Не е изключена опцията за предварителни парламентарни избори, разясняват по Нова тв политологът Теодора Йовчева и специалистът връзки Иво Инджов: 

Иво Инджов, специалист връзки:

Беше повече от ясно, че обединението ще облече в публична форма тази позиция. Политическа партия и Демократична България резервират своя профил и достоверност и се приготвят да бъдат градивна, само че бойка съпротива в 49-я парламент, колкото му е писано да съществува. Добре е да има конфликт на гледни точки. Трябва да има план за кабинет от основния договарящ Бойко Борисов. Можем да чакаме, че в случай че той предложи някаква експертна формула, към неговото предложение ще откликнат позитивно Движение за права и свободи. Те винаги са заявявали, че България би трябвало да има в изискванията на рецесия непрекъснато постоянно държавно управление и са подготвени да го поддържат, те поддържаха и проектокабинета " Габровски " от предишния парламент.

Има Такъв Народ може да поддържат също такова държавно управление, те имат взаимоотношение с ГЕРБ и Движение за права и свободи от предходния парламент. Българска социалистическа партия е мъчно да се отговори по какъв начин ще действа, тъй като водачът приказва за вътрешнопартиен референдум.

Шансовете са 55% на 45 % да има постоянен кабинет, вместо да се отиде незабавно на предварителни избори. Но в случай че се провали първият мандат, мъчно ще е на Политическа партия да осъществя държавно управление на малцинството. Не ми се приказва за трети мандат. 

Теодора Йовчева, политолог

За Борисов беше предстоящ отговора на Политическа партия и Демократична България. Той направи една изпреварваща конференция и отвори необятно вратата. Видях няколко момента - намигане към избори. Асен Василев сподели, че ПП на последващи избори ще работи допълнително обитаеми места. Отваря се вратата за ситуационни болшинства. Не просто няма да се поддържа мандат на ГЕРБ, а Политическа партия лимитират опциите пред третия мандат. Те споделят - който включи ГЕРБ, ние не сме с него. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР