Не е голям броят на засегнатите от събирането на такса

...
Не е голям броят на засегнатите от събирането на такса
Коментари Харесай

Малък е броят на засегнатите от такса коронавирус, наложена от консула ни в Хага

Не е огромен броят на засегнатите от събирането на такса „ ковид “ от консула ни в Хага Свилен Илиев. Установени са двама души. Това разгласи на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, във връзка случая с консула ни в Хага, който в нарушаване на законите е въвел такса „ ковид “ - 5 евро за български жители и 10 евро за чужденци.

Илиев ще бъде върнат в София и по Закона за дипломатическата работа ще му бъде формирано дисциплинарно произвеждане. Консулът ни в Хага е обяснил, че е събирал таксата с претекст да бъдат събрани средства за защитни заграждения пред консулската работа.

По думите на Захариева едно от най-големите санкции, за който и да е посланик, е предварително преустановяване на мандата, което към този момент е подхванато по отношение на консула ни в Хага. Когато се прибере консулът ще му бъдат поискани пояснения от Дисциплинарния съвет и ще се реши какво наказване да му бъде наложено. 

„ Надявам се това да не докара до уронване на престижа на консулските чиновници и задгранични чиновници от всевъзможен сан ”, сподели още министър Захариева.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР