Не е доказано, че ваксината срещу туберкулоза предпазва от Covid-19

...
Не е доказано, че ваксината срещу туберкулоза предпазва от Covid-19
Коментари Харесай

Производителят на БЦЖ ваксината: Категорично не на масова имунизация срещу Covid-19

Не е потвърдено, че имунизацията против туберкулоза защищава от Covid-19 и поради това изрично не би трябвало да се прови всеобща имунизация с нея. Това сподели доктор Румен Кофинов, шеф на държавната компания “Бул Био”, която създава БЦЖ имунизацията.

“Ако имаме неимунизиран пациент или подобен със понижен имунитет, в тази епидемиологична конюнктура, поставяйки му БЦЖ ваксина, му трябват сред 3 и 6 месеца да си построи имунитет. И в този миг той става изключително уязвим, пада му общият имунитет по отношение на други болести. В този миг организмът би трябвало да се бори с причинителя на самата пандемия, а ние му отвличаме имунитета в друга посока. ", обясни той на брифинг в Министерския съвет.

Кофинов даде уточнения по експлицитното гледище на премиера Бойко Борисов, който е мощно обезпокоен да не възникне у обществото настройка за всеобща имунизация с БЦЖ имунизацията за предотвратяване от Covid-19, защото това може да е нездравословно и рисково.

Кофинов разяснява хипотезата в научна обява, че страните с продължително ввключенаБЦЖ ваксина в имунизационния календар, са по-защитени от разпространяването на Covid-19.

“Те може би са протектирани, защитени от болестта. Тоест има по-малко случаи на заболели и най-много понижаване на смъртните случаи. България е точно такава страна, само че всичко това следва да бъде потвърдено и доказано в годините”, уточни Кофинов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР