Не е добре да се бърка Националната служба за охрана

...
Не е добре да се бърка Националната служба за охрана
Коментари Харесай

Радев: Не е добре Националната служба за охрана да се бърка с частна фирма

Не е добре да се бърка Националната работа за защита (НСО) с частна охранителна компания. Така президентът Румен Радев разяснява пред публицисти законопроекта на Движение за права и свободи, обвързван с активността на НСО. Службата е на директно послушание на президента.

Според плана охранявани правоимащи лица, каквито са депутатът от придвижването Делян Пеевски и почетният ръководител Ахмед Доган, могат да поемат разноските за защитата си от държавната работа.

По в този момент настоящия закон, изменен последно през лятото на 2015 година, държавна защита би трябвало да употребяват президентът, министър председателят, ръководителят на Народното събрание, както и други висши управителни длъжности в страната. При потребност НСО пази и фамилиите им, народни представители и " други лица, свързани с националната сигурност, похищението по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката ".

За законопроекта заяви в края на предходната година ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, който разгласи и че придвижването дава колите, с които се охраняват Пеевски и почетният ръководител на партията Ахмед Доган, а НСО обезпечава единствено заплатите на ангажираните чиновници. Промените, предлагани от Движение за права и свободи, плануват лицата, които имат право на защита по закон, да могат сами да заплащат за защитата си на НСО по цена, одобрена от министъра на финансите и по предложение на началника на Националната работа за защита.

Пожари се гасят с оставки и разпределяне на пари, само че проблемите остават

Едно ръководство не би трябвало да позволява рецесии, то не трябва да позволява те да пораждат. Много е значимо да има различен метод – с ясна визия, с експертиза, промени и воля, тъй като да удържаш властта и да управляваш дейно са две разнообразни неща, разяснява Радев пред публицисти, в Белово, представен от прессекретариата си. Той е бил помолен да разяснява задържането на министъра на околната среда и водите Нено Димов и оставката му по отношение на водната рецесия в Перник.

" Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, само че чакам освен показност, чакам дейно и всеобхватно следствие. Очаквам разрешаване на тази рецесия в интерес на жителите на Перник и освен на тях, тъй като хиляди българи са изправени пред същия проблем ", съобщи Радев и добави, че цели села са на воден режим от години.

Президентът акцентира, че неналичието на бистрота, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и протичащото се в Перник е единствено най-видимият резултат от подобен жанр на ръководство. " Пожарите се гасят с оставки, разпределяне на пари и отсрочване, само че виждаме по какъв начин такива похвати към този момент изчерпват своята успеваемост, тъй като проблемите остават ", съобщи той и добави, че описът с проблеми в страната може да се добави с образци от доста други браншове като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, опазването на здравето, образованието.

Държавният глава Румен Радев е в Белово във връзка 142 години от освобождението на града и на Беловския край.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР