Не е добре, че всички в държавата говорят само как

...
Не е добре, че всички в държавата говорят само как
Коментари Харесай

Политолог бие тревога: Не е добре, че всички в държавата говорят само как да се харчат пари

Не е добре, че всички в страната приказват единствено по какъв начин да се харчат пари, а никой не мисли по какъв начин да се изкарат. Това сподели доктор Калоян Методиев, политолог и учител в Югозападен университет „ Неофит Рилски “-Благоевград, представен от Фокус. „ Без среда за привличане на непознати вложения няма да станат нещата. Каква сигурност може да има в страна, състояща се от пенсионери, малцинства, безнаказани нарушители и един пробит бюджет? Влязохме във подправен спор с натрапването за закупуването на няколко самолета. Какво взема решение това? Нищо. Някой би трябвало да каже на президента да спре, тъй като към този момент е държавен глава, а не авиатор. Прави страната пленник на предишното си. Ако продължава по този начин, ще го обвинят в лобизъм, а оттова до импийчмънта има единствено една крачка “, добави той.

Д-р Методиев разяснява и изключителното съвещание на част от министрите, свикано от премиера Борисов по отношение на пътнотранспортните катастрофи и двойните стандарти при храните. По думите му две неща биха повлияли ползотворно на двата фактора, като и двете са свързани с един тип хора, която тормози от години обществото.

Той уточни, че едното касае паркирането на местата за инвалиди на комерсиалните обекти, където минава големият поток от хора в страната - да се задържат скъпите лимузини, които демонстративно паркират там, а второто е на местата, където има опашки на светофари, да се отделят тези, които непосредствено минават начело, не желаят да чакат и не почитат реда.

„ Това събитие взе епидемиологични размери. Тези наглеци са същите, които ви засичат, присветват откъм гърба, скачат да ви бият и действително вземат участие в гоненето на хората от страната. Отбиването им настрана и държането им с белезници показно за час-два край пътя, по модела на полицията в метрото в Ню Йорк, ще има резултат върху накърненото възприятие за правдивост на българите и цялостния климат в страната. А по отношение на въпроса за храните – нови лаборатории – най-модерни, защото там пари не би трябвало да се пестят, тъй като въздейства на системата на здравеопазването; тотални проверки; биохрани. Темата може да се сложи на равнище Европейски съвет, а за какво да не е измежду тематиките и на българското председателство на Европейския съюз. Докато ядем второ качество храни, ще сме второ качество хора “, сподели още доктор Калоян Методиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР