Не е добър сигнал, че в момента Европейската прокуратура се

...
Не е добър сигнал, че в момента Европейската прокуратура се
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Не е добре, че Европейската прокуратура се занимава с България

Не е добър сигнал, че сега Европейската прокуратура се занимава с българската страна. Това съобщи от Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка арестите на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и ПР на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

По думите на Йотова страната ни още веднъж е на прицел, а всички български жители са заинтригувани, истината да излезе нескрито в цялост, тъй като годините на замитане под килима и оправдания с политическа воля и сбъркани отчети са довели до тези обстановка.

" Промяната ще стане тогава, когато в името на закона се подхващат законови дейности. На този стадий нямам никакво съображение да нямам доверие на българското държавно управление. Минитър-председателят и неговият вицепремиер, твърдо застанаха зад тази акция, евентуално имат своите учредения, само че считам, че този сюжет ще има продължение. Говори се одитният отчет за потреблението на европейските средства, аз не съм го виждала, не желая да го разясня, за какво той към момента не е обществен, само че евентуално там също има причини, приказва се загуба от близо половин милиард от хазарт. Всичко това са доказателства, на които уповавам се и прокуратурата, и Министерство на вътрешните работи да изпълнят своите задължения и да застанат в действителност на страната на закона ", сподели Йотова.

Вицепрезидент разяснява и тематиката с идващите бежанци от Украйна у нас и бързото споразумяване на статут. По думите ѝ бежанската рецесия е невиждана за Европа, а страната ни наложително би трябвало да се обърне към европейските институции за спомагателна помощ. Илияна Йотова съобщи, че ще бъдат освободени 420 млн. евро за всички страни за ликвидирането на последствията от миграцията и оправянето с бежанския проблем, а България може да кандидатства за забележителна сума, която да покрие разноските на хората, които одобряват бежанци от Украйна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР