Не е човешко това отношение – това да е с

...
Не е човешко това отношение – това да е с
Коментари Харесай

Близки на жена с COVID-19: Изгониха я от частна болница часове преди да роди

Не е човешко това отношение – това да е с контракции на 7 минути и да я изхвърлят извън, сподели пред сълзи майката на Силвана

Сигнал за жена, изгонена от частна болница в София. Часове преди да роди, с телевизия се свързват околните на 23-годишната Силвана Спасова от Монтана.

Въпреки, че била призната за раждане с негативен тест за COVID-19, три дни след влизането си в частната клиника бременната вдигнала температура и се оказало, че е инфектирана. Наложило се да бъде превозена до друга болница. От медицински комплекс „ Доктор Щерев ” изпратиха публично мнение, с което настояват, че са спазили всички инструкции на здравните управляващи.

Цялата бременност на 23-годишната Силвана наблюдава акушер-гинекологът доктор Валери Манчев, който работи в частната клиника. Преди дни тя е призната за раждане с негативен тест за COVID-19.

„ Снощи е вдигнала температура и е открито, че пробата е позитивен. Дъщерята ми сподели, че е прекарала Коронавирус предходната седмица родилката до нея и се съмнява, че от нея може би се е заразила ”. Това сподели Милена Арсенова, майка на родилката.

След приема си в частната клиника „ Щерев ” там стартират да ѝ вливат антибиотици. А часове по-късно се озовава на улицата пред лечебното заведение. С рекомендация да се насочи към Майчин дом, където има COVID-отделение.

„ Ние всички мислехме, че ще ражда – тя звъни и ни споделя: „ Елате и ме приберете. ”.

Веднага към болничното заведение потеглят брачният партньор на Силвана и неговите родители. Когато те стигнали, бременната жена била извън пред частната клиника. „ Отвън по къси панталони и чехли, както е била, даже кола за спешна помощ не осигуриха да я трансферират ”, описа майката.

„ Не е човешко това отношение – това да е с контракции на 7 минути и да я изхвърлят отвън… ”, описа пред сълзи майката на пациентката.

Докато чака информация за щерка си, която е в COVID-отделението на Майчин дом, Милена продължава да прави опити да се свърже с лекуващия доктор.

„ Вместо да се радваме... (разстройва се) това е, усещам омерзение, просто се надявам всичко да завърши и да забравим, нищо повече ”, сподели майката на родилката.

Нашите опити да беседваме с лекаря също не дадоха резултат. Получихме обаче публично мнение, В него от болничното заведение настояват, че са работили съгласно напътствията на здравните управляващи. Препоръката е да се лекуват в лечебни заведения с обособени COVID-отделения, когато раждането не е незабавно се споделя с писмото.

„ Вече бебето е доста преносено и са мътни водите и би трябвало да се среже, с цел да се избави бебето – за секцио чакаме ”, сподели майката на родилката.

Часове по-късно бебето към този момент е на бял свят. Изражда го шефът на университетската болница Майчин дом. Първите 24 часа бебокът ще би трябвало да прекара в кувиоз, с цел да може да се пребори с COVID-инфекцията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР