Не е честно ни принуждават да бягаме от собствената си

...
Не е честно ни принуждават да бягаме от собствената си
Коментари Харесай

Студенти към Цветелина Пенкова: Не е честно да ни принуждават да бягаме от държавата си

Не е почтено ни принуждават да бягаме от личната си страна. 

С тези думи студенти от Медицинския университет в Плевен посрещнаха претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Цветелина Пенкова. “Целесъобразното и транспарантно асимилиране на европейски финансови средства е основно за възстановяване на изискванията на труд включително и в опазването на здравето ”, съобщи тя по време на срещата. Пенкова акцентира, че една от най-важните цели, заложени във “Визия за Европа ” и нейн персонален приоритет, е основаване на условия за равностойно възнаграждение за идентичен труд, а най-голяма разлика във възнагражденията в България и в чужбина се следи в областта на опазването на здравето. 



Студентите показаха неодобрение и от обстоятелството, че даже и сполучливо да завършат специализацията си, по-късно се сблъскват с казуса на диспропорцията сред свободни работни места и фрагментите, които приключват медицина. Те пожелаха по-добри условия за осъществяване на специализации след довеждане докрай на семестриалното образование и разкриване на повече места за специализантите. Студентите показаха подозрение, че редуциране на броя клинични пътеки на общински лечебни заведения е вследствие на лобитата на частните лечебни заведения. Частните лечебни заведения от своя страна всеобщо нямат незабавни звена, нито акредитации за образование на експерти, само че все пак получават държавни дотации. Според тях по този начин структурирана българската здравна система е обречена.

Кандидатът за евродепутат одобри предложенията на студентите по медицина по отношение на това по какъв начин да се подобрят изискванията на труд и възнагражденията в областта на опазването на здравето и кои са факторите, които подтикват младите лекари да търсят реализация в чужбина. 

Бяха разисквани, също по този начин и проблемите с обезпечаването на здравни грижи в дребните обитаеми места, неналичието на инсталация и нуждата от рационализация на болничното съоръжение. 

“Ние, младите в Българска социалистическа партия, стартирахме акцията “Гласувай, има смисъл ". Политик се санкционира с бюлетина. Докато младите не гласоподават, от това печелят ръководещите ", съобщи Атанас Атанасов, зам. -председател на младите социалисти, пред студентите от Медицинския университет. Той прикани да се гласоподава, тъй като Българска социалистическа партия е оръжието, което може да отстрани това 10 годишно ръководство. 

Евроизбори 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР