Не е било възможно да се предвиди срутването на моста

...
Не е било възможно да се предвиди срутването на моста
Коментари Харесай

Фирмата оператор на моста в Генуа: Срутването беше непредвидимо

Не е било допустимо да се планува сриването на моста на автомагистралата в Генуа и е прекомерно рано да се откри повода, съобщи шеф на акционерното сдружение „ Аутостраде ”, което ръководи срутилата се автомагистрала, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Аутостраде ” е част от инфраструктурната група „ Атлантия ”, в която един от огромните акционери е холдингът на семейство Бенетон. „ Аутостраде ” дава отговор за срутилата се част от платената автомагистрала.

 

„ Срутването беше ненадейно и непредвидимо. Мостът беше под непрекъснато наблюдаване, даже повече, в сравнение с планува законът ", съобщи Стефано Мариляни, шеф на сдружението за региона на Генуа.

 

„ Нямаше никаква причина мостът да се счита за рисков ", акцентира той. 

По данни на италианската организация за гражданска защита сега на сриването на пътя са се намирали към 30 коли и сред 5 и 10 камиона.

Властите към този момент не разполагат с задоволителна информация, с цел да дефинират аргументите за злополуката.

Италианските спасители са евакуирали жителите на здания, намиращи се покрай срутилия се мост заради опасения, че може да се рухнат и други елементи от него, съобщи ТАСС.

По данни на в. „ Република ” починалите при нещастието са 35, в това число едно дете. Петима от общо 14 ранени са в сериозно положение.

Кметът на френския град Ница заяви, че е подготвен да изпрати помощ на италианските избавителни служби, в случай че е належащо. Болниците в Ница също са подготвени да одобряват ранени, акцентира кметът Кристиан Естроси, представен от Франс прес.

Аналогично предложение насочи и кметството на френския град Кан. 

Италианският министър председател Джузепе Конте дойде на мястото на злополуката. Той ще остане в района до на следващия ден, с цел да се срещне със фамилии на починали и потърпевши, съобщи ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР