Не е било възможно да се предвиди срутването на моста

...
Не е било възможно да се предвиди срутването на моста
Коментари Харесай

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа

Не е било допустимо да се планува сриването на моста на автомагистралата в Генуа и е прекомерно рано да се откри повода, съобщи шеф на акционерното сдружение Аутостраде , което ръководи срутилата се автомагистрала, съобщи Ройтерс.
 
Аутостраде е част от инфраструктурната група Атлантия , в която един от огромните акционери е холдингът на семейство Бенетон . Аутостраде дава отговор за срутилата се част от платената автомагистрала.
 
 Генуа мост покруса Gulliver/Getty Images

" Срутването беше ненадейно и непредвидимо. Мостът беше под непрекъснато наблюдаване, даже повече, в сравнение с планува законът ", съобщи Стефано Мариляни, шеф на сдружението за региона на Генуа. " Нямаше никаква причина мостът да се счита за рисков ", акцентира той.
 
 Генуа мост покруса Gulliver/Getty Images-->

По данни на италианската Агенция за гражданска защита при сриването са починали минимум 20 души и 16 са ранени . Представител на организацията посочи, че данните подлежат на смяна и се чака броят на жертвите да нарасне. По данни на в. " Република " починалите при нещастието са 35 , в това число едно дете. Петима от общо 14 ранени са в сериозно положение.
 

Властите към този момент не разполагат с задоволителна информация, с цел да дефинират аргументите за злополуката. В момента на сриването на пътя са се намирали към 30 коли и сред 5 и 10 камиона. Спасители са евакуирали жителите на здания, намиращи се покрай срутилия се мост заради опасения, че може да се рухнат и други елементи от него, съобщи ТАСС.
 
 Генуа мост покруса хеликоптер Gulliver/Getty Images

Тази вечер италианският министър председател Джузепе Конте дойде на мястото на нещастието. Той ще остане в района и в сряда, с цел да се срещне със фамилии на починали и потърпевши, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР