Не давайте непоискани съветиКогато вашите собствени деца станат родители, то

...
Не давайте непоискани съветиКогато вашите собствени деца станат родители, то
Коментари Харесай

Полезни съвети за бъдещите баби

Не давайте непоискани препоръки

Когато вашите лични деца станат родители, то е обикновено да влезете в нова роля – тази на баба. Всяка смяна има потребност от своето време. В идващите редове ще научите скъпи препоръки, които ще ви оказват помощ да преминете през този интервал по-лесно.

Не се опитвайте да замените родителите му

Когато видите дребното си внуче, ще ви залее мощна любов и ще желаете да го предпазите от всички рискове. В този ред на мислене може да не сте съгласни с нещата, които децата ви вършат. Не се опитвайте обаче да налагате мнението си. Внучето ви си има родители и вие би трябвало да се преценявате с техните стремежи. То няма потребност от още една майка – към този момент си има.

Моментът, който децата станат родители, е съзряващ. Тогава към този момент те се трансформират дефинитивно във възрастни. От друга страна, вие и брачният партньор ви навлизате в нова роля от живота си. Сега обаче децата и вие сте равни. Отгледали сте наследниците си и е време да ги оставите те да създадат същото. Възможно е да позволяват неточности, тъкмо както и вие като млади родители.

Покажете, че почитате своите пораснали деца и не критикувайте методите им. Ако пък имате нещо да им кажете – направете го дискретно, с цел да не подроните престижа на родителите им.

Не давайте непоискани препоръки

Разбира се, че вършиме всичко с положителни планове. Не по този начин обаче може да наподобява в очите на децата ви. Времената към този момент са други и младите родители имат разнообразни разбирания. Съветите ви могат да се одобряват като опит за интервенция в фамилията. Също по този начин, като възрастни и задоволително зрели, би трябвало да осъзнаете, че детето ви е към този момент е пораснало и може единствено да взима решения.

Проявете схващане

Когато детето ви сътвори семейство, проявете схващане към новата обстановка и не се натрапвайте. Помагайте и давайте препоръки единствено когато това се изиска от вас. Така всички ще живеят в естетика и няма да се чувствате непотребни или пък недооценени. Ако сте сбъркали, то си го признайте. Така и детето ви ще прояви схващане и децата сами ще си признаят и те своите неточности.

Осъзнайте, че детето ви е също толкоз нестабилно при започване на своето родителство, колкото и вие сте били. Не бъдете сериозни, а подкрепящи. Уважавайте родителския жанр на своите деца и не им се ядосвайте на грешките им.

Всеки един родител прави нещата по собствен метод. В развъждането на децата няма неверен или верен метод. Има интуитивно чувство по какъв начин нещата би трябвало да се случат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР