Не давай власт на омразата! Това е посланието на 12-ото

...
Не давай власт на омразата! Това е посланието на 12-ото
Коментари Харесай

Sofia Pride 2019 на 8 юни: Не давай власт на омразата!

" Не давай власт на омразата! " Това е посланието на 12-ото годишно шествие в поддръжка на равенството на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) Sofia Pride, което ще се състои на 8 юни , оповестиха уредниците.
Както нормално, събитието ще стартира в 16:00 часа с музикална стратегия пред Паметника на руската войска, а самото шествие ще бъде в 19:30 часа. Тази година се означават 50 години от протестите в бар Стоунуол Ин в Ню Йорк, дали подтик на придвижването за гей избавление и чието честване поставя началото на първите паради в Съединени американски щати.
Стоунуолските протести са поредност от конфликти сред ЛГБТ хора и нюйоркската полиция, предизвикани от следващи всеобщи арести на гей, би и транс хора по време, когато еднополовата полова фамилиарност е към момента закононарушение. Бунтовете стартират на 28 юни 1969 година и не престават няколко дни. Стоунуол не просто пробужда придвижването за гей избавление в Съединени американски щати, само че е знак и катализатор за международното придвижване за пълноправие на ЛГБТИ хората.
Прайдът продължава да бъде извънредно значим заради цялата стигма и ненавист, на които са подложени ЛГБТИ хората в България всекидневно – отменяне от семейство и другари, принуждение заради ненавист, тормоз в учебно заведение, дискриминация на работното място и в областта на образованието, неналичието на законодателна уредба на връзките в фамилиите на ЛГБТИ хората и други Прайдът е измежду дребното събития, които дават публичност на тези неравенства. Парадът изпраща обръщение към всички ЛГБТИ българи и техните близки и другари, че не са сами.
София Прайд се провежда напълно от доброволчески комитет, като целият бюджет на събитието се набира посредством дарения от неправителствени организации, дипломатически представителства, частни компании и елементарни жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР