„Не давай власт на омразата, дай власт на любовта“ е

...
„Не давай власт на омразата, дай власт на любовта“ е
Коментари Харесай

Галена ще пее на София Прайд

„ Не давай власт на омразата, дай власт на любовта “ е посланието на 12-то годишно шествие на София Прайд 2019, което се организира в поддръжка на равенството на ЛГБТИ хората и ще се състои на 8 юни тази година. Както нормално, събитието ще стартира в 16:30 ч с концерт пред Паметника на руската войска, а самото шествие ще бъде в 19:30 ч.

За да изразят своята поддръжка, редица родни звезди ще вземат присъединяване в музикалната стратегия преди шествието. Михаела Филева ще излезе на сцената за втора поредна година, а Ерол Ибрахимов от Уикеда и Мила Роберт са част от изпълнителите, които ще поддържат София Прайд за първи път. Соул певицата Рут Колева ще показа най-новите си сингли, както и познатите и обичани песни от творчеството си. Участие ще вземат и групата IVA, която е общ план на сестрите Ива и Елена Тодорови. Като резултат от взаимната им работа, през миналата година се организира и първият им огромен концерт и от този момент двете дружно не престават да работят още по-усилено за развиването на плана си.

Голямата изненада на София Прайд 2019 ще бъде присъединяване на на една от най-големите звезди на поп фолк музиката – Галена. За първи път изпълнителката ще се качи на сцената на София Прайд, с цел да изрази своята поддръжка за равенството на ЛГБТИ хората, като извърши едни от най-големите си шлагери. В началото на тази година тя означи и 15 години на сцената.

„ На петдесетата годишнина от Стоунуолски протести, дали началото на придвижването за правата на ЛГБТИ хората, организираме дванадесетия София Прайд под мотото „ Не давай власт на омразата, дай власт на любовта “. Тежките офанзиви върху правата на индивида не засягат единствено ЛГБТИ общността. През миналата година станахме очевидци на систематични сексистки, ксенофобски и анти-ромски изявления от най-високите върхове на властта. В тази връзка, Организационният комитет на София Прайд се солидаризира с всички уязвими групи и хора, чиито права са нарушени. Посланието за включване и равни права, което насочваме със София Прайд, е протегната ръка към всички, подложени на атаки”, разясняват от София Прайд във връзка тазгодишното издание.

Богатата стратегия от съпътстващи събития в самодейностите Sofia Pride Arts, Sofia Pride Sports и Sofia Pride Film Fest тече до 8 юни, като довечера, 23 май, е откриването и на филмовия фестивал с документалния филм „ Да се разкриеш”.

Източник: huge.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР