Не чухме сериозни аргументи в подкрепа вдигането на забраната за

...
Не чухме сериозни аргументи в подкрепа вдигането на забраната за
Коментари Харесай

Вигенин: Вносът на украинско зърно няма да намали цената на хляба

Не чухме съществени причини в поддръжка повдигането на възбраната за импорт на украинско зърно. Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

" Смятаме, че мярката е нужна за отбрана на българските производители и консуматори, тъй като неведнъж е повдиган въпросът за качеството на пшеницата, която влиза от Украйна и на други артикули. Изискванията на Европейски Съюз са доста високи и не сме уверени доколко те дават отговор на тях ", разяснява той.

Вигенин изрази поддръжка за дейностите, които ще подхващат земеделските производители в отговор на вдигнатата възбрана и дефинира политиката на държавното управление и на Народното събрание в тази посока като необяснима.

" Не считаме, че аргументът, че по този метод ще бъдат понижени цените за потребителите на самун и хлебни произведения, е годен, тъй като, както се оказа, огромна част, в случай че не и всички производители на хлебни произведения не употребяват украинска пшеница поради подозрения в качеството. Използват българска ", сподели още Кристиан Вигенин.

По неговите думи могат да се намерят други форми за поддръжка на Украйна и ориентиране на износа на пшеница.

" Може да се плануват коридори, които да минават през страните, само че да стигат някъде другаде - там, където действително имат потребност от нея, само че не от пшеница, която ще подбие качеството и цените на българския пазар ", уточни той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР