Не че резултатът имаше съществено значение, но Роджър Федерер загуби.

...
Не че резултатът имаше съществено значение, но Роджър Федерер загуби.
Коментари Харесай

Федерер остави един последен спомен на тениса


Не че резултатът имаше значително значение, само че Роджър Федерер загуби. Живата легенда на тениса претърпя проваляне един до друг с най-големия противник в своята величествена кариера - Рафаел Надал. Швейцарецът и испанецът отстъпиха пред американците Джак Сок и Франсис Тиафоу с 6:4, 6:7 (2) (9-11) в мача на двойки, довел до тъждество 2:2 т. дуела сред тима на Европа и тима на света в откриващия ден от отборната конкуренция за Купа " Лейвър " - последния шампионат на професионално равнище за Маестрото. И неговия сетен мач.

15 месеца откакто за последно се бе появявал на корта за 1/4-финала против Хуберт Хуркач на " Уимбълдън " през лятото на 2021 година, Федерер още веднъж излезе пред публиката в Лондон - този път не на тревата върху Централния корт в " Ол Ингланд Клъб ", а на твърдата настилка в зала " О2 Арина ". Свидетели на историческото събитие станаха към 20 000 възторжени фенове в оборудването на брега на Темза. Сред тях бяха родителите на Роджър - Робърт и Линет, брачната половинка му Мирка и двете им двойки близнаци - девойките Шарлийн Рива и Майла Роуз и момчетата Ленарт и Лео, патронът на шампионата - Род Лейвър, и още куп емблематични фигури на международния тенис.

Включително суперзвездните съотборници и треньори в отбора на Европа, събрал носители на общо 77 трофеи от Големия шлем. Освен Надал (22) и Федерер (20) в състава са още Новак Джокович (21), Анди Мъри (3), Каспер Рууд и Стефанос Циципас, а капитан на тази популярна селекция е Бьорн Борг (11). Срещу тях друга икона - 7-кратният " мейджър " първенец Джон Макенроу, води световния тим, в който Сок и Тиафоу си партнират с Тейлър Фриц, Феликс Оже-Алиасим, Диего Шварцман и Алекс де Минор. Резерви в двата отбора са надлежно Матео Беретини и Камерън Нори за Европа и Томи Пол за света.

По-рано денем в мачовете на сингъл Рууд надигра Сок с 6:4, 5:7 (10-7), Циципас съкруши Шварцман с 6:2, 6:1, а Де Минор обърна Мъри с 5:7, 6:3 (10-7).

" Беше един превъзходен ден. Уверявам ви, не съм печален.  Просто е ужасно да бъда тук, измежду вас. Насладих се на този мач. Радвам се, че мога да се разтоваря от това напрежение. Невероятно е. Не желаех да се усещам уединен. Исках да бъда част от тим. Дълбоко в сърцето си аз съм екипен състезател. Благодаря на всички за това, което направихте за мен през годините. Това е празник за мен. Точно това е възприятието, което желаех да изпитам. Това е посланието, което желаех да насочва. Ще ми липсвате ", обърна се към публиката Федерер през сълзи в своята прощална тирада като професионален тенисист. Заедно с него плакаха мнозина по трибуните и на скамейката. Включително Рафаел Надал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР