Не че ни се случва често, но понякога не успяваме

...
Не че ни се случва често, но понякога не успяваме
Коментари Харесай

Виното, готвенето, почистване и какво да правим с остатъците, които вече не стават за пиене

Не че ни се случва постоянно, само че от време на време не съумяваме да допием бутилката вино и на другия ден то към този момент не е толкоз прелестно за консумация. Според учени, нужни са 24 часа, с цел да стартира виното да се окислява и да трансформира усета си.

Това обаче не значи, че би трябвало да изсипем наличието в мивката. Ето няколко лесни метода да оползотворим останалото вино, което към този момент не става за пиянство.

Готвене

Сещаме се най-малко за няколко предписания с бяло и алено вино, които могат да ни влязат в изгода за неизпитото количество. Можем да го изсипем и във формички за лед, и да използваме по няколко кубчета напред във времето, когато решим да се развихрим в кухнята. Сосовете и маринатите също са елементарен вид.

Оцет

Вероятно си мислим, че виното единствено ще си стане кисело и ще ферментира, само че не е тъкмо по този начин. Ако желаеме след време да използваме остатъците от алкохолната напитка като кисела добавка в салати, би трябвало да ги смесим в съответствие 2:1 с чист, нефилтриран оцет, с цел да могат дрождите да задействат процеса.

Почистване

Можем да използваме виното за унищожаване на варовик, с помощта на комбинацията от алкохол и киселини в него. Просто напръскваме, оставяме да подейства половин час и отмиваме. Бялото вино дружно със сода бикарбонат може сполучливо да се употребява за унищожаване на мазнини, написа Daily Mail.

Виното има и антимикробно деяние, по тази причина можем да го използваме за изплакване на плодовете и зеленчуците за тяхната стерилизация.

Хидратация

Червеното вино съдържа ресвератрол. Това е полифенол, който пази кожата от свободните радикали, причиняващи бръчки и фини линии. Освен това, овлажнява и ексфолира кожата. Затова може да прибавяме по една чаша към водата във ваната.
Капан за мушици

Малките летящи досадници, които се навъртат най-често към купата с плодовете, няма по какъв начин да не се изкушат от чаша вино. Добавяме и малко препарат за съдове, и готово. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР