Не, че има нещо сложно в приготвянето на компот от

...
Не, че има нещо сложно в приготвянето на компот от
Коментари Харесай

Как да си направим компот от сини сливи?

Не, че има нещо комплицирано в приготвянето на компот от сини сливи, само че за начинаещия кулинар всяка детайлност е от голяма важност, пише hitrinibg.com. Никога не подценявайте домашните компоти. Със сигурност знаете какво съдържат и по какъв начин са приготвени, изключително в случай че плодовете са от вашата градина. При тях може да контролирате захарта и да ги извършите по ваш усет.

Добре е да знаете, че за приготвянето на компота, се употребяват месести добре узрели (не презрели) сливи с нежна кожица. Плодът би трябвало да съдържа задоволително захари и на усет да е умерено кисел.

След топлинната обработка плодовете би трябвало да запазят своята компактност и да не са размекнати. Не би трябвало да се отделят от плода частици, които да потъмнят сиропа на компота.

Ето какви артикули ще са ви нужни за приготвянето на домашния компот от сливи: сини сливи, захар, листенца индрише по избор.

 Как да си създадем компот от сини сливи?

Приготвяне на компота от сини сливи:

Сините сливи се измиват. Разрязвате ги на половинки и отстранявате костилките и слагате плодовете в бурканите. Леко стръскайте всеки буркан, с цел да се наместят плодовете. Количеството плодове не трябва да е по-малко от половин буркан. Тези, които харесват аромата на индрише да сложат на всеки буркан по листенце-две.

По принцип този компот е добре да се залее с 30-35%-тов парещ захарен сироп, което се пада към 110 г захар на буркан. Бурканите се затварят с капачка и се стерилизират 20-25 минути. В случай, че не ви се занимава със захарен сироп, просто сложете захар и долейте вода. Преди да сложите бурканите да се варят разклатете всеки буркан добре, с цел да се разтвори захарта.

Ето, че не е мъчно да си извършите домакински компот от сини сливи.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР