Не чакаме повишение в цените на естествения газ през януари

...
Не чакаме повишение в цените на естествения газ през януари
Коментари Харесай

Министър Христов: Не очакваме по-високи цени на природния газ през зимата

Не чакаме покачване в цените на естествения газ през януари и февруари, разгласи в Бургас служебният министър на енергетиката Росен Христов. Прогнозите на енергийното ведомство са, че зимата ще премине без основни ценови разтърсвания. " Нашите анализи показват, че можем да разчитаме на едно стабилизиране на цените и, както виждате, към този миг обявихме цените за месец декември - те са все по този метод налични от порядъка на 145 лева.Декември, януари и февруари са всекидневно месеците с най-високи цени, по този метод че аз имам религия, че и януари, и февруари ще можем да осигурим газ в съвсем този диапазон, по този метод че зимата да мине релативно меко откъм цени на горива и газ ", показа министър Христов, заяви Българска телеграфна организация.

Днес той пристигна в Бургас заедно с изпълнителния началник на " Електроенергиен последователен оператор " ЕАД Ангелин Цачев. Заедно с кмета на Бургас Димитър Николов те инспектираха ремонтните дейности по подстанция " Хоризонт ", която остави без ток Поморие и бургаския квартал " Сарафово " заради мощната буря през септември т.г. " Трасето, което зарежда подстанция " Хоризонт ", беше обновено авансово. С към 15 дни по-рано сме подали напрежение и сме захранили подстанцията.

Утре ще приключи обновяване на непрекъснатата схема на работа. Инвестицията, която сме основали за обновяване на повредата, е на стойност над 1,4 млн. лева ", показа Ангелин Цачев. В Бургас министър Росен Христов разгласи още, че следва построяването на 200 бързи зарядни станции за коли в цялата страна. По думите му те ще бъдат в близост до подстанции, сходни на инспектираната в Бургас. " За 15-20 минути, голяма част от батериите ще бъдат заредени в голяма степен.

Общините ще търсят терени за захранващите места, които да бъдат оборудвани. С община Бургас започваме пилотно да построяваме такива станции, по самоинициатива на общината. По втори проект е планувано построяването на зарядни станции за водород за тежкотоварен и автобусен транспорт - пилотно още един път стартираме в Бургас по местна самоинициатива. Тук ще бъде и пилотната станция за зелен водород ", показа министър Христов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР