Не бяха малко смелите мъже, които и тази година се

...
Не бяха малко смелите мъже, които и тази година се
Коментари Харесай

Вижте смелите мъже, които спасиха кръста



Не бяха малко смелите мъже, които и тази година се хвърлиха в ледените води, с цел да спасят богоявленския кръст, който ще им подсигурява здраве.

Янислав Георгиев хвана кръста в р. Марица в Димитровград. Въпреки минусовите температури още веднъж имаше много мераклии да вземат участие в ритуала.

Отслужен бе водосвет за здраве и благополучие преди този момент. Стотици поданици и посетители на Димитровград гледаха обичайното вадене на кръста.

Кметът Иво Димов връчи премия от 100 лв., бутилка вино и обредна пита на 20-годишния победител. Останалите юнаци си завоюваха по 30 лв. и рекламни сувенири от кметството.

Янислав взе участие за четвърти път в Богоявленския обред като два пъти е успявал да хване кръста. Димитровградчанинът е играч на състезателен клуб по кикбокс и муай-тай „ Фаворит “.

В Свиленград Дaмян Kocтaдинoв избави кръста. Младият човек го направи за чeтвъpти път. В ледените на води на Марица се хвърлиха общо 4-ма души.

Oтeц Koнcтaнтин блaгocлoви вcичĸи, cтeĸли ce ĸpaй Mapицa. Там бяха ĸмeтът нa Cвилeнгpaд Гeopги Maнoлoв и депутатите от Hиĸoлa Динĸoв oт БCΠ и Гeopги Cтaнĸoв oт ГEPБ.

Николай Митев извади кръста от ледените води на река Харманлийска на Йордановден. Той за пръв път взе участие в Богоявленския обред.

Тази година на празника участваха близо 40 мераклии. Преди ритуала поданици, посетители на града и свещеници стигнаха от общината до реката с литийно шествие. След това бе обслужен водосвет, а кметът на града Мария Киркова поздрави всички за Йордановден.

28-годишният храбрец, който хвана кръста, се занимава с частен бизнес. След като стана победител Николай пожела на себе си и на всички останали здраве.

Юнакът Христо Иванов извади кръста в Ивайловград. Младият мъж за трета поредна година съумя да пребори конкуренцията.

Тази година тя бе от десетина души. Смелчагите не се изплашиха от студа и борбено се хвърлиха в ледената вода. Имаше естествено и много аудитория.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР