Не бяха дадени никакви аргументи защо Марияна Николова е предложена

...
Не бяха дадени никакви аргументи защо Марияна Николова е предложена
Коментари Харесай

Йончева избухна срещу Борисов и коментира заплахите срещу нея

Не бяха дадени никакви причини за какво Марияна Николова е препоръчана и определена за вицеприемиер. Смути ни и това, че Бойко Борисов отсъстваше от пленарната зала. Това съобщи в ефира на bTV депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

" Щом се прави такава значима рокада в сериозна сутуация, е значимо да чуем причините на премиера. Това не е обикновено при една демократична страна. Може би е обикновено при автократичен режим ", добави тя.

" България не може да живее по този метод. Хората излизат на улицата поради арогантното държание на властта, а не това на Валери Симеонов. Той просто подпали недоволството. Арогантността на цялото държавно управление идва от това, че от заран до вечер приказват какъв брой е добре България. 53% о българите получават чисти приходи 460 лева Същевременно държавното управление приказва за стопански напредък. Да, има подобен, само че той не е от работеща стопанска система, а заради обстоятелството, че българи изпращат от чужбина помощи за фамилиите си. Всяка година българи от чужбина изпращат 2,5 млр. лв. и става дума за сумата, която е по банков път. Според Българска академия на науките цифрата е два пъти по-голяма ", съобщи Йончева.

" Българите ще са обезщетени енергийно - това е лепта. Ние не приказваме да са разпределени едни пари. Да, безработицата спада и то евентуално е в най-бедните региони, тъй като хората просто напущат страната. Мои другари, които в никакъв случай не са мислели да емигрират, към този момент го приказват. В България няма никакво възприятие за правдивост ", сподели още тя.

Йончева разяснява възможните закани против и думите на Нинова, че ще й бъде обезпечена служебна кола и защита: " Не съм споделила, че се усещам застрашена. Винаги съм карала собствен персонален автомобил и в никакъв случай не съм употребила кола на Народното събрание по време на своите пътувания. Предложиха ми от Българска социалистическа партия, тъй като имат избрана информация. По-късно ще разберем защо става въпрос, уповавам се. Приех предлагането и това мога да ви кажа на този стадий ".

Относно настояването на строителния отрасъл да подаде оставката си, тъй като ги клюки, Йончева съобщи пред Цветанка Ризова: " Строителният отрасъл желае оставката на няколко сътрудници от Българска социалистическа партия, в това число и моята. Ние не им разрушавам имиджа им. Това, което желаеме, даже е в тяхна отбрана. Искаме от АПИ да позволи да бъдат взети в присъствиве на АПИ, специалисти и КАТ проби от четирите автомагистрали и от тези сектори, които са направени през последните 4 години. Става дума за " Тракия ", " Хемус ", " Марица " и " Струма ". Това за моя огромна изненада провокира бурна реакция. Ако на Вас ви изискат данъчна инспекция, ще кажете ли, че тя удря по вашия имидж?! Може би няма нужда да се вижда такава експертиза, тъй като ние пътуваме по тези пътища и виждаме какво се случва с тях ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР