Не бях организатор, участвах като говорител на сцената. Съжалявам за

...
Не бях организатор, участвах като говорител на сцената. Съжалявам за
Коментари Харесай

Новаков за агресията към журналисти на форума на ГЕРБ: Ако бях там това нямаше да се случи

Не бях уредник, участвах като представител на сцената. Съжалявам за случилото се с публицистите и скърбя, че не съм бил там, тъй като това нямаше да се случи.
Това съобщи пред бТВ евродепутатът Андрей Новаков в отговор на вчерашното напрежение по време на националната конференция на партия ГЕРБ в София.

Не познавам защитата от “София Тех Парк” и е немислимо да е издадено разпореждане да се блъскат дами. Очевидно тези хора не са част от организацията. Потестиращи също минаваха и явно не са взети задоволително ограничения. Със сигурност не може да се приказва за предумисъл.

Новаков съобщи, че събитието от през вчерашния ден е конгрес, който всяка друга партия има право да провежда. По думите му ГЕРБ не е охранителна компания, партията е наела място, платила е за наема, като в цената е включена и защита.

Евродепутатът още веднъж изясни, че не знае какви указания е следвала защитата и разграничи партията от дейностите на охранителите. Според него случилото се през вчерашния ден е смущаващо и не е нормална атмосфера на партийно събитие.

“Надявам се полицията да си свърши работата и да забележим кои са тези хора. Не ги различавам, съвсем несъмнено не са част от младежката организация. Такава нелепост и безконтролно държание не е професионално да се вменява на цялата партия”, безапелационен беше той.

Според него от думите на премиера Бойко Борисов през вчерашния ден е станало ясно, че той не е вкопчен във властта.

“Това, което най-вече му тежи е полиция и охранители да разделят българи от българи. Без значение кои са повече или по-малко. За него е еднообразно значимо хората да получат внимание и да бъдат чути. Всички рационални доводи и рецензии ще бъдат чути”, добави Новаков.

По думите му митингите у нас отекват в Европа, само че посочи, че демонстрации има в Израел, Германия, Англия и Белгия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР