Не бях изненадан. Това беше предварително обявеният развой на събитията.

...
Не бях изненадан. Това беше предварително обявеният развой на събитията.
Коментари Харесай

Асен Василев: Не бях изненадан, мислим за нови избори

" Не бях сюрпризиран. Това беше авансово оповестеният процес на събитията ". Така вицепремиерът в оставка Асен Василев разяснява вота на съмнение пред Българска национална телевизия.

" Мислим по-скоро за нови избори, само че това, което сме поели като ангажимент към целия български народ, освен към нашите гласоподаватели, е да водим една доста ясна политика - при която средствата стигат до жителите, а не до чекмеджетата ".

Ако в този парламент се събере болшинство за такава политика, може и да се образува кабинет, в това число сред новата четворна коалиция сподели той.

" Те неодобряваха избора за ръководител на Народно събрание, откакто отстраниха Никола Минчев, явно нямат претендент за позицията. Те явно нямат желание да вършат този кабинет, което мисля, че е добре за България "
Ако няма болшинство за това парите да не стигат до шкафчетата, този парламент ще е нездравословен за страната, разяснява още Василев

" По-добре е да се отиде на избори и жителите ясно да кажат: да, желаеме да подкрепим политиката, която ГЕРБ организираше в последните 15 години в интерес на това няколко определени компании да получават милиардни контракти, а всичко друго да бъде на втори проект, или политиката, която ние започнахме а организираме и за която ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане ни нападат ".

По думите му Има Такъв Народ са напуснали обединението откакто са били сложени пред решение дали милиардите да отидат при пенсионерите или при строителните компании на ГЕРБ и са избрали второто.

" Това са парите на българските данъкоплатци. Ние имаме доста явен избор тези пари къде да отидат. Няма проблем те да отидат за строителство, само че има проблеми те да отидат ца строителство където при 80% от договорите са прикрити съществени поправки, тези поправки са без гаранции, на тройни цени "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР