Не бива мандатоносителят да излъчи премиера, решението трябва да се

...
Не бива мандатоносителят да излъчи премиера, решението трябва да се
Коментари Харесай

Премиерът трябва да е от първата по големина политическа сила

Не бива мандатоносителят да излъчи премиера, решението би трябвало да се вземе от всички, които договарят. Моето персонално мнение е, че министър председателят би трябвало да е от първата по величина политическа мощ, даже когато тя не е мандатоносител.. Логично е в демократична страна. Това виждане по какъв начин да се работи при 3-ия мандат разгласи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Очаква се в сряда или четвъртък президентът Руен Радев да връчи втория на ГЕРБ, като партията незабавно ще го върне несбъднат. А третия мандат са подготвени да вземат и Българска социалистическа партия, и Демократична България, и Има Такъв Народ и да положат старания за образуване отначало на обединението към държавно управление с избран небосвод, с цел да няма избори в навечерието на тежката икономическа зима.

С самообладание, разсъдък и причини ще връщат социалистите Има Такъв Народ на масата на договарянията. Както сме го правили от самото начало, добави Нинова и удостовери че проблемите сред Политическа партия и Има Такъв Народ не почнали в този момент, а са от дълго време - от избора на началник на Българска народна банка, след това се задълбочил около разногласията им за парите за строителните компании. Винаги сме се опитвали да бъдем мост и ненапълно сме успявали, счита Нинова. През целия интервал сме били в положителни връзки и с едните, и с другите, помагали сме.

" Не се прави по този начин - с този да, с оня не! ", безапелационна е обаче Нинова към изискванията на другите сътрудници. За водачество никоя партия не може да се бърка на друга. Чест прави на Кирил Петков, че се отдръпна като министър председател, когато Българска социалистическа партия настоя, похвали го лидерката на социалистите.

Програмата, която направихме, е добра. Слагаме я на масата и сядаме всички на договаряния по нея. Беше неточност, че не направихме такава стратегия още при започване на ръководството, безапелационна е тя

2 неточности направила обединението - точно неналичието на такава стратегия с написани периоди и неналичието на връзка. Но човек се учи от опита, единствено да се смирят някои сътрудници, добави Корнелия Нинова.

Предлагахме преди месец таван на цените и същата съпротива сподели, че е комунизъм. Вчера Борисов се направил на воин и споделил " таван на цените ", разяснява рецензиите на ГЕРБ Нинова.

Не срещнахме поддръжка от съдружните сътрудници, само че рано или късно ще стигнем до таван на цените като в доста страни в Европа - евентуално наесен. Аргументите на Демократична България и Политическа партия били, че след повдигане на тавана ще има висок скок на цените, който мъчно ще се овладее, изясни тя за какво не е направено преди оставката на държавното управление.

Вече стартира процесът на понижаване с 16-17% на цената на хляба в дребните магазини, разгласи Нинова. Големите непосредствено понижиха с 20%.

20 млрд.лева в бюджета през април за обществени политики, в този момент с 2 млрд повече - от дълго време не е правено такова нещо, регистрира тя присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството. Най-важният проблем са цените, приходите и инфлацията, стопанската система върви добре. Има растеж в редица производства, разгласи още Нинова.

Затова е значимо да има държавно управление - да се компенсира инфлацията, да се случат ограниченията. Безплатни медикаменти и учебници, увеличение на вдовишките добавки - всичко се отсрочва във времето, няма ли държавно управление и парламент. Затова щели да създадат всичко, в случай че третия мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия.

Половината от парите от всички оперативни проблеми сме договорили да отидат в Северна България, добави вицепремиерът в оставка.

400 хиляди българи не дали своят вот поради машините, твърди соцлидерката. Ако Министерство на вътрешните работи си свърши работата, няма да има подозрения за злоупотреби.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР