Не бива да забравяме коронавируса. Спрямо ваксинираните у нас, есенна

...
Не бива да забравяме коронавируса. Спрямо ваксинираните у нас, есенна
Коментари Харесай

Това, което ни се случи миналата есен и зима, щяло да се случи отново

 " Не бива да забравяме ковид. Спрямо имунизираните у нас, есенна вълна e неизбежна. Обществото би трябвало да знае, че това, което се случи предходната есен и зима, ще ни се случи още веднъж. Наблюдаваме какво се случва в другите страни. Трябва да се готвим за идната вълна ", приключи доктор Маджаров. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Д-р Маджаров изясни разликата сред това болничното заведение да има задължения и касата да има задължения. Ако касата има задължения, това значи, че парите са свършили и би трябвало по някакъв метод да се актуализира бюджетът на касата.

" Такова нещо не се случва към този момент доста години. Всяка година прехвърляме. Тази година от 2020 година прехвърлихме в 2021-ва 94 милиона от болнична помощ ", сподели Маджаров.

По думите му като цяло пари в системата няма толкоз, колкото би трябвало да се отделят от брутния вътрешен артикул, само че сега няма опасност за бюджета на касата.

Здравният министър предлага смяна на модела на здравната система

Той изясни и основаването на клиничните пътеки като способ за логаритъм, по който наложително да се извърши нещо на пациента като диагностика и лекуване и по-късно въз основа на този логаритъм да получи възнаграждение лечебното заведение за този пациент.

" Проблемът на клиничните пътеки е, че в никакъв случай няма двама идентични пациенти, един човек се нуждае от една грижа, различен от по-малка, трети от по-голяма, пътеките не регистрират това, те преглеждат приблизително претеглен случай. Те преглеждат от всички минали пневмония, приблизително какъв брой би коствало на системата ", даде образец той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР