Не бива да се вторачваме непременно в третия мандат, преди

...
Не бива да се вторачваме непременно в третия мандат, преди
Коментари Харесай

Стефан Янев: Потенциалът да бъдат изпълнени първите два мандата съществува


„ Не бива да се вторачваме безусловно в третия мандат, преди да са изчерпани първият и вторият мандат. Потенциалът да бъдат изпълнени първите два мандата съществуват. “ Това съобщи водачът на „ “ след последния рунд съвещания при президента за сформиране на кабинет.

„ Независимо от поръчките на, които дават мотив да се мисли, че това е невероятно, аз мисля, че не е невероятно. Може да е 1% вероятността това да се случи, само че не я изключвам. И това не е тъй като съм безконечен оптимист, който няма никакви причини да отбрани оптимизма си, а тъй като такава процедура съществува и такава опция съществува “, добави той.

Според него в тоз парламент се е видяла доста конфротационна изразителност, само че след това е забелязал, че тонът може да се промени и да се търси метод за разговор.

„ Българските жители чакат решение на техните проблеми. Най-голямото очакване на българите е упованието ще има ли България държавно управление, или не. Ще има ли кой да взема решение проблемите на хората, или ще търсим такива тематики, които са и конфронтационни. Теми, които могат да бъдат решени елегантно и умерено при условия, че Народното събрание ще продължи да работи при изискване, че този парламент е в положение да излъчи държавно управление. Ще има задоволително време да се приказва, да се създадат нужните, в случай че това е необходимо “, съобщи Янев.

Той разяснява и машинния избор, като изясни, че никой в никакъв случай не му е предложил никакъв код.

„ Никой не ми е предложил нито код, нито нещо друго, което би могло да бъде употребявано в някакъв подтекст за подправяне на избирателен резултат или за реализиране на предимство. Въвеждането на машините и въвеждането на машинното гласоподаване въпреки всичко има позитивна страна. Нека да не я подценяваме. Да не забравяме, имаме доста по огромен % на действителни бюлетини или по-скоро намалихме доста процентът на недействителните. Тоест тези негативи, които ги имаше и в предходни избори. Така че оттук насетне, в случай че приказваме за рационализиране на изборния развой, би трябвало да търсим метода даже и с връщане на част от хартиените бюлетини това да става следено и с допустимо минимален % нищожност “, сподели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР