Не бива да се спира работата на щаба, докато няма

...
Не бива да се спира работата на щаба, докато няма
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Не бива да се спира работата на щаба, докато няма нов

Не бива да се стопира работата на щаба, до момента в който няма нов, който да поеме функционалността му, с цел да се даде оценка, би трябвало да можем да го съпоставим. Това кои хора са в щаба не е толкоз значимо, значимо е по какви правила работят те. Това съобщи пред доктор Александър Симидчиев, народен представител от " Демократична България " и ръководител на парламентарната комисия по опазване на здравето.

По думите му новото държавно управление ще реши по какъв начин да ръководи този проблем.

" Не съм сигурен, че има потребност от нов имунизационен проект. Мотивацията, логаритъмът, праговите стойности под които или над които се случва нещо не бяха задоволително добре обяснени. Разбрахме броя на инфектираните, на умрелите, на приетите в болница, само че това са едни цифри. Сега имаме понижаване на бройките, само че какъв брой трайно и стабилно ще бъде е мъчно да се планува. Имаме доста разнообразни дейности, които не са добре координирани ", добави доктор Александър Симидчиев.

Според него е належащо да се направи законодателна самодейност, с която се планува при оповестяване на изключителна епидемиологична конюнктура да би трябвало да се вкара характерен проект, който би трябвало да съдържа ясни и съответни критерии, които включват или изключват избрани ограничаващи ограничения.

Д-р Александър Симидчиев добави, че опазването на здравето има потребност от усъвършенстване на процесите вътре в него и, че би трябвало да се обръща повече внимание на профилактиката и предварителната защита на болесттите.

Той разяснява и политическите тематики.

" Парламентът е мощно фрагментиран. Нямаме стабилно болшинство, което да следва ясна политика, то е флуидно. Това, което липсва сега е какви са желанията на участниците в Народното събрание. За мен няма изясненост дали има договаряния сред " Демократична България " и " ИТН ", сподели още доктор Александър Симидчиев.

Вариантът третият мандат да бъде даден на " Демократична България " той разяснява по този начин: " Да се поеме отговорност с 27 депутати е извънредно безконтролно ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР