Не бива да се притесняваме толкова за стабилността на банките.

...
Не бива да се притесняваме толкова за стабилността на банките.
Коментари Харесай

Банките - много по-добре капитализирани, отколкото през 2008-а

„ Не бива да се тормозим толкоз за стабилността на банките. Банките през днешния ден световно са доста по-добре капитализирани, в сравнение с през 2008 година Големите банки в света бяха причина за предходната рецесия, а в този момент са инструмент, който ще бъде употребен за излизане от рецесията “. Това съобщи в ефира на Нова телевизия финансистът Левон Хампарцумян.

По думите му банките са толкоз добре, колкото са техните клиенти. „ Когато има затруднени клиенти, и банките се затрудняват. Банките ще създадат нужното, с цел да оказват помощ, само че не могат да компенсират на 100%. На банковите институции са им дадени принадлежности, с цел да могат да проявят еластичност, поддръжка и взаимност в тези моменти на рецесия “, уточни Хампарцумян.

На въпрос дали ще се оферират потребителски заеми с ниски лихви поради сложната обстановката, финансистът изясни, че това зависи от комерсиалната политика на всяка банка. Според него обаче, в случай че един клиент е добър, то и банките ще проявят еластичност.

„ Това ще бъде извънредно неприятна година, само че светът не свършва “, предвижда  финансистът Левон Хампарцумян.

По думите му евентуално еврото ще става по-скъпо. „ Когато то поевтинява по отношение на $, експортните благоприятни условия в Европа нарастват. Как ще се възстановим от пандемията, никой не знае. Когато премине рецесията, ще може да се направи оценка на стопанската система. Тогава ще се вземат ограничения за нейното възобновяване “, съобщи още Хампарцумян.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР