Не бива да показваме по никакъв начин милост пред лицето

...
Не бива да показваме по никакъв начин милост пред лицето
Коментари Харесай

Отбелязаха годишнината от атентата на летище Сарафово

" Не бива да демонстрираме по никакъв метод благосклонност пред лицето на тероризма, тъй като няма да я получим. " Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, оповестиха от пресцентъра на министерството. Той направи изказването по време на възпоменателна гала във връзка шестата годишнина от атентата на бургаското летище " Сарафово ".

На церемонията участваха ръководителят на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Парламента Цветан Цветанов, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, регионалният шеф на град Бургас Вълчо Чолаков, посланикът на Държавата Израел у нас Ирит Лилиан и други членове на дипломатическия корпус в България, представител от Българския червен кръст и ръководителят на представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев.

Георгиев посочи, че в своята единодушие против терористичните закани, двата народа на България и Израел ще намерят мощ мирът и положителното да просъществуват.

Той прочете и послание от името на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 Атентаторът от Сарафово свирил тягостни песни на скалите в Поморие
Атентаторът от Сарафово свирил тягостни песни на скалите в Поморие

Носил секс играчки в куфара си

" Погубените от ръката на терора са с нас във всеки от дните ни. Нещо повече, паметта за тях ни оставя задължението да пазим мира, да ценим човешкия живот и да не позволяваме спорове. В България не забравяме това, както и образеца на предците си, избавили преди 75 години от лагерите на гибелта над 50 000 свои сънародници от еврейски генезис ", написа в него.

Припомняме, че на 18 юли 2012 година терорист се взриви до рейс с израелски туристи на летището в Бургас. Обвиняеми по делото задочно са Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах . Двамата се търсят.

В атентата са убити 7 души : 1 българин - водача на рейса Мустафа Кьосов на 36 години фамилен с 11 годишно дете от село Юруково, 5 израелски туристи от Ришон ле Цион, Петах Тиква, Акра и атентатора, ранени са 35 души, 4 доста тежко, 18 тежко и останалите леко ранени.

Една по-леко ранените е българка - служителка на туристическата компания " Ортана " , посрещаща израелците. Освен 3-мата най-тежко ранени израелци всички останали 32 са върнати неотложно в Израел със специфичен израелски аероплан без да са съответно разпитани от българските управляващи.

Делото се гледа задочно , защото то е против канадския жител Хасан ел Хадж Хасан и австралиеца Мелиад Фара. Българската страна направи многократни старания двамата обвинени да бъдат екстрадирани и изправени на съд у нас, само че без триумф. Делото е в 80 тома.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР