Не бива да има табута за доставките на оръжия за

...
Не бива да има табута за доставките на оръжия за
Коментари Харесай

Зеленски към Рюте: Без табута за оръжейните доставки за Украйна

" Не бива да има табута за доставките на оръжия за Украйна ", съобщи през днешния ден президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Това сподели той на взаимна конференция в Киев с премиера на Нидерландия Марк Рюте малко преди началото на Мюнхенската конференция по сигурността.

" С Нидерландия сме на едно мнение, че не би трябвало да има никакви табута за доставката на оръжия и поддръжката за нашата войска, за нашата Украйна, тъй като по този метод се поддържа и пази нашият суверенитет ", уточни Зеленски.
Множество пъти украинският президент прикани западните съдружници да доставят повече оръжия на Киев, с цел да отблъсне съветските войски. Страната изисква изтребители, още танкове и оръжия с огромен обхват, отбелязва Ройтерс.

" Първата партида танкове " Леопард-1А5 ", които Нидерландия, Дания и Германия ще купят за Украйна, ще й бъдат доставени допустимо най-скоро ", безапелационен бе Рюте. Той даже решително съобщи, че страната му е подготвена на нейна територия да бъде основан арбитражен съд за съветските закононарушения в Украйна, само че побърза да посочи, че е нужна повече поддръжка основаването му.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР