Не бива да има намеса на държавата за цените на

...
Не бива да има намеса на държавата за цените на
Коментари Харесай

Защо ниските цени на горивата са съмнителни?

Не бива да има интервенция на страната за цените на горивата. Не бих споделил, че има картел или монопол. Това разяснява Симо Симов, заместник-председател на Управителния съвет на Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива (АБТПВПГ).

В предаването "Плюс-минус " по Nova Tv. той изясни, че у нас са оставени повече стопански оператори на пазара. Симов разяснява настояването на водача на ВОЛЯ Веселин Марешки за държавна регулация в бизнеса.

"Неговите цени са несъответстващи за пазара и не са ефикасни за стопанската система. Какво ще стане при марж от 2 до 5 стотинки, тъкмо след месец ще затворим всички ", сподели Симов.

Според него мъчно може да се чака повишаване на цените. Допуска, че поради рецесията с ковид може да има и спад.

"Това са опциите на българския пазар. Имаме огромна разлика в цените, които се оферират в огромните вериги, които поддъжат много високи цени. Причините – имахме извънредно ниско ползване, поради ограничаващите ограничения. Спря придвижването на колите. От ниското ползване нямаха опция да смъкват цените. Бензиностранциите имат доста личен състав, скъпа логистика ", изясни още Симов.

Петролът поевтиня с над 4%

Георги Тенев, който е юрист на Асоциацията на търговците, вносителите и превозвачите на горива, изясни също, че у нас веригите работят "тромаво " по повод цените на горивата. Но обърна внимание, че "много ниската цена също е нездравословна за пазара ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР