Не бива да бъде правен опит за импийчмънт на президента

...
Не бива да бъде правен опит за импийчмънт на президента
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите на САЩ: Не съм за импийчмънт

Не бива да бъде юридически опит за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, в случай че аргументите са непреодолими и за това е реализирано двупартийно единодушие, съобщи председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в изявление за в. "Вашингтон пост ".

"Не съм за импийчмънт. Импийчмънтът би основал такова огромно разделяне в страната, че в случай че не се появи нещо толкоз непреодолимо, за което е реализирано двупартийно единодушие, не мисля, че би трябвало да тръгваме по този път. Тръмп просто не си заслужава ", посочи Пелоси. Думите на Пелоси са оттегляне от нейни предходни изявления, че демократите изчакват резултатите от съветското следствие на специфичния прокурор Робърт Мълър, с цел да обмислят импийчмънт, отбелязва АП. Този метод на мислене измежду демократите се промени, частично поради опцията отчетът на Мълър да не се окаже решителен, защото е с по-тесен предмет. Демократите вместо това водят свои лични по-широки по предмет и привличащи огромно внимание следствия, чийто фокус е върху бизнес делата на Тръмп и връзките му с Русия, като освен това не е нужно да се загатва думата "импийчмънт ".

Специалният прокурор Робърт Мълър проверява съветската интервенция в американската предизборна акция през 2016 година и дали е имало сговор сред Тръмп и съветското държавно управление. Мълър също по този начин се пробва да разкрие дали Тръмп е попречил на следствието. Президентът на Съединени американски щати отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване и дефинира следствието като лов на вещици.

Мълър се чака скоро да показа на министъра на правораздаването Уилям Бар отчет за откритията си. В случай, че има доказателства за нарушавания, това може да докара до дейности на Конгреса против президента. Въпреки заявката на Пелоси, че възможен импийчмънт ще сътвори прекомерно огромно разделяне, тя означи, че Тръмп е неспособен да заема президентския пост. "Не, не мисля, че той е кадърен да е президент на Съединени американски щати ", сподели Нанси Пелоси пред "Вашингтон пост ", добавяйки, че Тръмп е неспособен в етично и интелектуално отношение.

Пелоси отдавна отхвърля апелите за импийчмънт на президента с аргумента, че това е въпрос, който основава разделяне, и че към него би трябвало да се подхожда изключително внимателно. Тя отхвърли и апелите за импийчмънт на президента Джордж У. Буш през 2007 година, когато за първи път бе ръководител на Камарата на представителите. Пелоси бе член на Конгреса при опитите за импийчмънт на Бил Клинтън и стана очевидец по какъв начин обществото се настрои против републиканците и оказа помощ на Клинтън да завоюва втори мандат. В предизборната акция за междинните избори за Конгрес тя прикани претендентите да не повдигат въпроса с импийчмънта, а да се придържат към по-традиционните въпроси, които е несъмнено, че ще намерят отзив измежду гласоподавателите, отеблязва Ройтерс.

Пелоси постоянно показва, че Камарата на представителите не трябва да стартира процедурата по импийчмънт по политически аргументи, само че че също по този начин не трябва и да се въздържа от това по политически аргументи. Вместо това, съгласно нея, следствията против президента би трябвало да продължат, а импийчмънт ще има, в случай че е аргументиран, показва АП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР