Не било вярно, че Антон Божков е арестуван само за

...
Не било вярно, че Антон Божков е арестуван само за
Коментари Харесай

Обвинението събрало достатъчно доказателства срещу Антон Божков

Не било правилно, че Антон Божков е задържан единствено за това, че е наследник на Васил Божков. Събрани били задоволително доказателства, които да обосноват тезата на прокуратурата, че е налице обосновано съмнение за осъществено закононарушение. Това оповестиха от обвиняването.

Освен това прокуратурата смята, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение и надлежно укриване. Престъплението се отличавало и с една особена социална заплаха.

От държавното обвиняване обясниха, че има процедура на Европейския съд за правата на индивида, че в този съответен случай публичният интерес може да вземе превес над персоналния, и съдът да постанови правосъден акт, с който да задържи обвинения.
 Оставиха в ареста някогашна секретарка на Божков
Оставиха в ареста някогашна секретарка на Божков

Очаква се решението за Антон Божков

Схемата за пране на пари била посредством франсформиране на имущество, за което обвиняването смята, че обвиненият, е знаел, че е добито по незаконен метод.

От обвиняването означиха още, че на 17-ти февруари Антон Божков схванал, че има възбрана да напуща страната.

Припомняме, че по-рано през днешния ден беше пожелан непрекъснат арест за някогашната секретарка на Васил Божков и неговия наследник Антон Божков.

Малко по-късно стана ясно, че в ареста остава секретарката му.
 Антон Божков арестуван за 72 часа
Антон Божков арестуван за 72 часа

Синът на Васил Божков е с повдигнато обвиняване за пране на пари

До момента обвиняванията на Божков са общо 11 - за началник на проведена незаконна група , за насила, опит за рушвет на длъжностно лице, подбуждане към закононарушение по работа и други Допълнително против Васил Божков стартира следствие и по изказванията за изнасилвания и убийства - обвинявания изречени от някогашен бизнес-партньор пред медиите. Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където предходната седмица бяха изпратени преведените към този момент на арабски документи за неговата екстрадиция.

На 20 февруари Спецпрокуратурата изиска арест и за дамата на Васил Божков, като в началото тя беше освободена против 1,5 млн. лв. гаранция. На 27 февруари тя обаче още веднъж бе арестувана с претекст, че в случай че остане на независимост има заплаха Динева да извърши друго закононарушение - да въздейства на очевидци и да заличава доказателства. Съдът одобри напълно тезата на прокуратурата , че брачната половинка на Васил Божков е била е била освен негов сътрудник в бизнеса с лотарийни игри, само че (видно от събраните по делото доказателства) е взела участие и при взимането на решения.

На 2 март стана ясно, че за 72 часа е арестуван и синът на Васил Божков - Антон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР