Не била водеща хипотезата, че нападението е свързано с работата

...
Не била водеща хипотезата, че нападението е свързано с работата
Коментари Харесай

Луд сексманиак убил Виктория Маринова

Не била водеща хипотезата, че нападението е обвързвано с работата й


“Работим по всички версии за бруталното обезчестяване и ликвидиране в Русе, не изключваме нито една. Работим по версия както за инцидентно събитие, осъществено от лице, което е с душевен отклонения и мощно изразен сексуален нагон, само че не изключваме и версия за планувано деяние също от такова лице или от някакъв персонален претекст. Нито една версия не подценяваме.Изследваме живота на жертвата, както в персонален, по този начин и в професионален аспект. ” Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов във връзка убийството на тв водещата Виктория Маринова от локалната телевизия ТВН. Трупът на 30-годишната жена бе открит в събота следобяд в шубраци до крайбрежната алея на река Дунав. Жертвата била обезобразена от пердах, изнасилена и задушена. Заради зверството вътрешният министър и основният прокурор Сотир Цацаров дойдоха в Русе. След заседание с проверяващите случая стана ясно, че екипи от института по логика на психиката вършат психопрофил на нападателя. Все още се чака и резултатът от разбора на откритата ДНК на мястото на закононарушението. “Ако имахме съвпадане по ДНК щяхме да го съобщим незабавно и щяхме да сме задържали причинителя ”, сподели Маринов.
 Мястото край крайбрежната алея, където е било осъществено закононарушението. Снимки: rusemedia.com Мястото край крайбрежната алея, където е било осъществено закононарушението. Снимки: rusemedia.com
“Не изключваме нито версия, обвързвана със инцидентно посягане, нито версия, обвързвана с планувано посягане. Едно е ясно – осъществените дейности са извънредно брутални и извънредно жестоки. Не можем да кажем, че версията за осъществяването на работата й или с оглед тема на предаванията й е определящата версия ”, сподели и основният прокурор Сотир Цацаров. Той добави, че напредъкът по следствието са резултатите от разнообразни експертизи, измежду които и на ДНК. “Нека на този стадий бъдем спестовни, не тъй като няма какво да кажем, а тъй като всяка по неволя изтървана дума ще повреди директната работа ”, сподели още Сотир Цацаров.

Днес в Русе плъзна слух, че на околните на Виктория Маринова било обявено, че към този момент има обвинен за закононарушението. От полицията и прокуратурата обаче отхвърлиха коментар. Предполага се, че килърът е бил самичък. Според Министерство на вътрешните работи нямало сигнали тв водещата да е получавала закани.

След развода


Нямало кавги сред Виктория и някогашния й мъж

 Виктория и брачният партньор й Свилен се разделили, само че запазили положителни връзки. Снимка от фейсбук Виктория и брачният партньор й Свилен се разделили, само че запазили положителни връзки. Снимка от фейсбук
Телевизията, в която работела убитата Виктория, е благосъстоятелност на някогашния й брачен партньор Свилен Максимов. Двамата са разграничени от февруари т. година, само че запазили положителни връзки и работели дружно, описаха техни близки. ТВН е дъщерно сдружение на компания “Нетуоркс ”. Компанията има кабелна мрежа и е най-големият районен снабдител в Североизточна България. Вицепремиерът Валери Симеонов показа, че имал правосъдни конфликти с Максимов, поради нелегално лъчение на тв Скат. Името на Максимов преди години бе упоменато в някои медии около скандал с негов съучастник, при който аверът му пребил манекенка. Бившият брачен партньор на убитата русенка неотдавна си купил частен аероплан. “По насила станах водач. Разширихме бизнеса и в София. Трябваше постоянно да пътувам до столицата, а всички знаем какво става по пътищата – всеки ден произшествия, починали. Особено в този гибелен сектор Русе-Бяла. И взех решение да опитвам да хвърча със аероплан. За моя изненада – оказа се много просто, бързо и даже икономичeски преференциално ”, споделя той в изявление. В последните години е уредник и спонсор на на офроуд съревнование край Средна кула.

Еврокомисарят по правораздаване предлага помощ

Европейска комисия: Очакваме бързо и задълбочено следствие

 Еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова Еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова
“С огромна горест научихме за убийството на Виктория Маринова. Европейска комисия чака бързо и задълбочено следствие от виновните управляващи, което да изправи виновниците пред правораздаването и да обясни дали това нахлуване е било обвързвано с работата на жертвата. ” Това съобщи представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас. Той цитира годишната тирада на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер за положението на Европейски Съюз, в която се отбелязва, че Европа постоянно би трябвало да бъде място, където свободата на публицистите е свещена.

Еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова пък съобщи, че в случай че е належащо, европейските организации могат да окажат помощ на българските управляващи в следствието на убийството.

“Шокирана съм от бруталното ликвидиране на Виктория Маринова. Ще проследявам от близко следствието и предлагам помощта на организациите на Европейски Съюз, в случай че се постанова. Очаквам бързи дейности, които да доведат отговорните пред правораздаването и да изяснят дали нападението е обвързвано с работата? ”, написа тя в Туитър. Убийството получи необятен интернационален отзив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР