Не бих преговарял за националния суверенитет или единство на Испания.

...
Не бих преговарял за националния суверенитет или единство на Испания.
Коментари Харесай

Рахой: Не бих преговарял за националния суверенитет или единство на Испания

" Не бих преговарял за националния суверенитет или единение на Испания. " Това съобщи пред съда в Мадрид някогашният испански министър председател Мариано Рахой, като очевидец на процеса против сепаратистките каталунски водачи, който се гледа в испанската столица, написа англоезичното електронно издание на испанския вестник El Pais.
Референдум като този, който се организира в Каталуния на 1 октомври 2017 година, изисква предварителни конституционни промени, с цел да бъде легален, обявиха някогашни испански държавни чиновници пред съда, добавя организация Фокус.
" Те изцяло съзнаваха, че няма да привиквам референдум в нарушаване на закона ", съобщи някогашният министър председател Мариано Рахой, в свидетелски показания за неразрешения референдум и последвалата едностранна декларация за самостоятелност. „ Не бих преговарял за суверенитета или националното единение на Испания. "
Рахой и други водещи очевидци дадоха показания в сряда във Върховния съд, който към този момент е изслушал 12-те обвинени в тежки закононарушения, в това число непокорство, корист с обществени средства и протест. Прокуратурата упорства за присъди от 7 до 25 години затвор поради ролята им в организирането на едностранния опит за обособяване на Каталуния.
Рахой съобщи, че е споделил на тогавашния каталонски министър председател Артур Мас и неговия правоприемник Карлес Пучдемон, че в случай че желаят да проведат референдум, би трябвало да го обсъдят в националния конгрес, вместо да се стремят да реализират съглашение с централната изпълнителна власт.
" Казах му, че вярното нещо, което би трябвало да се направи, е да пристигна да пази това, което счита за вярно пред представителите на националния суверенитет ", сподели Рахой. " Испания е такава, каквато я желаят всички испанци, а освен каквато някои испанци желаят да бъде. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР