Не бих определил ситуацията на пленума като драматична. Това беше

Не бих определил ситуацията на пленума като драматична. Това беше ...

Иван Кръстев: Нинова ще направи всичко възможно за успеха на БСП на изборите.


Не бих определил ситуацията на пленума като драматична. Това беше един изключително продължителен и обстоен дебат относно подреждането на самата листа, а тя е наредена съгласно устава на БСП, според който крайният и окончателен вид има Националният съвет на партията. Това обяви в предаването "Лице в лице" по bTV Иван Кръстев, кандидат за евродепутат и шести в листата на БСП за европейските избори.

,,Пленумът взе своите решения. Дебатите приключиха успешно, листата е гласувана с мнозинство и тя е на БСП, т.е. на всеки един от нас'', добави той.

Иван Кръстев посочи още, че корупцията не представлява само вътрешнополитически въпрос.

,,Корупцията е и европейски проблем. Колко пъти са поставяни темите за корупцията и прането на пари? И въпреки това в рамките на мандата на този Европейски парламент бяха създадени само три извънредни комисии. Така че въпросите, които поставя г-жа Йончева, не се изчерпват само във вътрешнополитически план'', коментира кандидатът за европейски представител.

,,Относно Истанбулската конвенция смятам, че в България вече има ясно становище на Конституционния съд, който постави под съмнение много ценностни въпроси от конвенцията. Както знаете, БСП е взела своето решение по този въпрос и то е против Истанбулската конвенция в този ѝ вид'', отбеляза той.

,,Не мисля, че номинацията на Иво Христов е била някаква изненада. В крайна сметка Христов е човек с отявлено леви убеждения и като такъв събира много симпатии сред левите хора у нас'', допълни още Кръстев.

,,Листата винаги е на Националния съвет, а г-жа Нинова със сигурност е човек, който не бяга отговорност. Убеден съм, че тя ще направи всичко възможно за успеха на БСП както на предстоящите евроизбори, така и на местните избори през есента.

Източник: novini.bg