Не бих лекувал пациенти от коронавирус с хидроксихлорохин. В началото

...
Не бих лекувал пациенти от коронавирус с хидроксихлорохин. В началото
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Не бих лекувал пациенти от коронавирус с хидроксихлорохин

" Не бих лекувал пациенти от ковид с хидроксихлорохин . В началото мислех, че това може да стане, само че към този момент има задоволително изследвания, които демонстрират, че рисковете за лекуване са по-големи за пациентите с лекуване с хлорохин, в сравнение с без ". Това разяснява в студиото на пулмологът доктор Александър Симидчиев.

" Не можем да обявим победа на края на един маратон , тъй като прекомерно малко знаем за този вирус, който е с нас единствено от шест месеца ", счита доктор Симидчиев.

По думите му, може да няма втора вълна на ковид, само че втора и трета вълна ще има като резултат от това, което се случи през първата вълна.

" Бяха отсрочени планови интервенции, хората с хронични болести бяха у дома и ги беше боязън, тъй че се натрупаха проблеми. Те ще се проявят във втората и третата вълна, счита медикът ".

Доктор Симидчиев изясни по-малкото разпространяване и ниска смъртност на ковид в България с това , че при нас имунната система е по-изложена на разнообразни фактори на околната среда, заради което е и малко по-тренирана.

" Трябва да можем сами да управляваме рисковете си ", безапелационен е доктор Симидчиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР