Не бих изключил да се използват футболни агитки в политически

...
Не бих изключил да се използват футболни агитки в политически
Коментари Харесай

Батков: Футболни агитки се използват за политически провокации, бяха на протестите за Гешев

Не бих изключил да се употребяват футболни агитки в политически провокации. Виждаха се познати хора и на митингите, както срещу, по този начин и в поддръжка на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Аз ги познавам, тъй като ги виждам на стадиона.
Това съобщи някогашният притежател на " Левски " Тодор Батков в предаването " Лице в лице " по бТВ, където дружно с треньора Вили Вуцов разясниха футболния скандал.

Батков изясни, че с цел да се стигне до абсурда на вчерашния футболен дуел, казусът е бил наслагван с години. Даде два образеца за такива случаи до момента в който той е бил президент и притежател на „ Левски “.

Сега допускам обстановката е провокирана, с цел да има коренна смяна в Българския футболен съюз. Очевидно Борислав Михайлов не е комфортен на огромните клубове, тъй като с избори при сегашните устави не може да стане. Не съм уверен, че оставката му ще бъде призната. Трябва да бъде призната на конгрес, Изпълкома не е органа, който би трябвало да я одобри.

Чух, че тези провокации са предизвестени. Това не е нашия заден двор, нашите балкански обичаи и тимове – това е Англия, родината на футбола. Докарахме я до там министър ръководителя Борис Джонсън да се произнася.

Имаме положително законодателство, имаме Наказателен кодекс, където има санкции за расизъм и ксенофобия. Трябваше превантивно да бъдат осъдени тези лица. Както ние от левскаската общественост, по този начин и от Г бранш, знаем кои са те.

Ние сме на етапа, когато стана нещастието в Хейзъл, когато починаха 39 души, само че това стана преди 35 години. Да вземат да си свършат работата и органите у нас. Има камери, има лицево различаване, за какво не са създали нещо до в този момент.

Не може на подобен конгрес да се позволяват такива неща, под този байрак и герб са починали хора. Много футболисти с различен цвят на кожата са минали през тима и са били носени на ръце. Оставката на Михайлов няма да реши казуса. Трябва да се намерят отговорните и да се покажат. Да се изясни ясно, че ние не сме ксенофоби и расисти, избавили сме евреите

Беше ясно, че мачът е на мониторинг. 18 камери на БиБиСи са били ситуирани на терена и са хванали това нещо. Ние бяхме на стадиона и нищо такова не видяхме, сподели Вили Вуцов.

Вчера получихме един гласовит пестник от УЕФА. Виждал съм доста по-сериозни неща.

Убеден съм, че това е проведено, не знам кой е. Който и да е първо трябваше да намерения за едно нещо – това значи автоматизирано вадене на всички български клубове от шампионатите. Не мога да схвана на кой му мина през акъла да сътвори това нещо. Кой по какъв начин и какво е провел не е ясно, само че УЕФА пристигна и невиждано ни сподели, че има правила за всички.

Случилото се значително измества фокуса от най-важното – играта през вчерашния ден. „ Слабо “ е нещо друго, с което се назовават неща, които не са положителни, през вчерашния ден беше тъпо. В нито един съставен елемент не се доближавахме до играта на англичаните. Съжалявах и треньора и играчите, само че те не са отговорни.

Има проблем. Той е, че имаме закони, които не се съблюдават. Има Изпълком, всичко се взема решение от този орган. Не може Борислав Михайлов самичък да си е вземал решенията, те се вземат от Изпълкома.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР