Не бих искала да правя обобщаващи изказвания, но до известна

...
Не бих искала да правя обобщаващи изказвания, но до известна
Коментари Харесай

Британското издание на Vogue отбелязва 100 години

Не бих желала да върша обобщаващи изявления, само че до известна степен огромна част от моето потомство не сме доста движимости в модата. Това надали е заради някаква доста специфична, правеща ни по-различни от другите девойки, причина. По-скоро ненапълно е поради униформено сивата социалистическа реалност, в която притежанието на чифт дънки или поло, донесено от прочут на познатия посредством водач на камион за транспорт на товари, се считаше по едно и също време и за протест, и за разкош, и за принадлежност към някаква митична група от хора с достъп.  В общество като това обаче въпреки всичко ми е останал някакъв порядъчен усет, незатънал в недостъпния преди време деним или към красивите шапки с воалетки и сантиментални рокли от списанията за далечни кино звезди.

Така, ненапълно почтен дилетант в света на модата, попаднах на галерия в Националната портретна изложба в Лондон в чест на 100-годишнината на английското издание на списание " Vogue " . Бях там в качеството си на компаньон на един същински фешън ценител и познавач. Още през цялото време английският " Vogue " излиза от стандарта на типично фешън списание. По време на Първата международна война заради усложненията, провокирани от рестриктивните мерки в корабоплаването и дефицита на хартия в Съединени американски щати, " стилната Библия " прекратява доставки за остарелия континент. Затова през 1916 година списанието започва независимо в Обединеното кралство. Първи основен редактор е Елспет Чамкамюнъл (Elspeth Champcommunal).

Още през цялото време английският " Vogue " излиза от стандарта на типично фешън списание - в него има публикации за публичния живот, здравни препоръки, спортни вести. При идващия основен редактор - Дороти Тод, фокусът се измества към литературата. На страниците на списанието могат да се четат Вирджиния Улф и Олдъс Хъксли. Това обаче е причина част от аудиторията да се отдръпна. След две години списанието има нов редактор - Алисън Сетъл, която остава отпред девет години.

При Одри Уидърс - основен редактор в продължение на цели двайсет години, " Vogue " отразява развиването на Втората международна война, появяват се репортажи от Нормандия, за Освобождението на Париж и за Бухенвалд.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР