Не бих била кандидат на никоя партия, заяви Мая Манолова

...
Не бих била кандидат на никоя партия, заяви Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова отрече да бъде партиен кандидат за кмет на София

Не бих била претендент на никоя партия ", съобщи Мая Манолова във връзка изказването на ръководителя на БСП-София Калоян Паргов, че би я издигнал за кмет на София. Но запитана дали би взела участие на изборите като самостоятелен кандиат, тя не отхвърли този вид. " Хайде, стига! Може вас (журналистите) да ви интересува това, само че хората тука - не ", отговори Манолова.

Тя участва на следващия митинг на жители от жк Дружба-1 против застрояването на зелена повърхност при започване на парка с езерото. Собствениците на парцела наскоро са го заградили с телена ограда, защото съгласно тях хората си паркирали колите в частния им парцел. Техният юрист Петрова изясни, че Общият организационен проект на София разрешава строителство и " ние по легален ред ще правим всички стъпки към реализиране на това ".

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че е осведомена със случая от 2017 година, когато получила сигнал, че притежателите желаят позволение за градеж и смяна в Подробния организационен проект.

" Тогава написахме препоръка-настояване до Столична община да не се издава заповед за позволение за градеж, тъй като ще се съсипе парка ", сподели Манолова. Общината се съобразила с рекомендацията, само че притежателите обжалвали в съда и решението било в тяхна изгода.

Дошлите на митинга жители желаеха общината да възмезди притежателите с различен парцел, с цел да се резервира зелената повърхност. Мая Манолова и общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков също застанаха зад този вид.

Цветков прикани жителите да се съберат още веднъж идващия вторник, с цел да видят накъде върви процеса за избавяне на парк " Дружба "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР