Не би следвало да има компенсации от страна на държавата,

...
Не би следвало да има компенсации от страна на държавата,
Коментари Харесай

Държавата няма да изплаща компенсации заради нарушенията при „Марица Изток 3”

Не би следвало да има обезщетения от страна на страната, защото първичната инвестиция от страна на „ Контур Глобал Марица Изток 3” е възобновена. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова телевизия във връзка на идното преустановяване на контракта за дълготрайно изкупуване на електрическа сила от "Марица Изток 3 ", където беше открито даване на непозволена държавна помощ.

Министерски съвет разпореди на вицепремиера Томислав Дончев, на финансовия министър Владислав Горанов и на енергийния министър да започват процедура по водене на договаряния с „ Контур Глобал”, тъй че този контракт да бъде преустановен, с цел да не се стига до погашение на обезщетения.

Петкова изясни, че след прекратяването на контракта, сметките на потребителите ще намалеят. „ Безспорно за всички консуматори на електрическата сила е ясно, че към цената на енергийната съставния елемент има една добавка, която се споделя „ Задължение към обществото”. В рамките на добавката се включват всички разноски, които обществото би трябвало да заплати. В тях влизат разноските, които прави страната за произвеждане на електрическа сила от ВЕИ, разноските във връзка с двата дълготрайни контракта с двете централи. Отпадайки, сметката на потребителите ще намалее”, изясни тя.

Енергийният министър добави, че съществена задача остава „ Контур Глобал” да работи на свободния пазар и да се приключи контракта в границите на взаимния интерес.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР